Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “PONTUSLU” DÜNYA GENÇLİĞİ SELANİK’TE TOPLANIYOR

“PONTUSLU” DÜNYA GENÇLİĞİ SELANİK’TE TOPLANIYOR

25
0

“Pontuslu” dünya gençliği Selanik’te toplanıyor.

“Pontuslu 2. Dünya Gençlik Konferansı” Selanik’te (Thessaloniki) yapılacak. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, İstanbul Rum Patriği Vartolomeos ve Rum asıllı Rus işadamı İvan Savvidis Vakfı’nın himayelerinde gerçekleştirilecek olan “Pontuslu 2. Dünya Gençlik Konferansı” 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Selanik’te (Thessaloniki) yapılacak.

Selanik’te İoannis Vellidis Konferans Merkezi’nde 2-4 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan konferansa dünya çapından yaklaşık 500 “Pontuslu” (Karadeniz Rumları) gencin katılması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere bir önceki “Pontuslu 1. Dünya Gençlik Konferansı” 2014 yılında Almanya’da gerçekleşmişti.

Yunanistan tarafından değişik STK’ların girişimleriyle son yıllarda giderek artan bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin asılsız gerçek dışı söylemler ve uydurmaca çalışmalarla köşeye sıkıştırılması amaçlanırken, sözde “Pontus Soykırımı”nın yapıldığının da uluslararası platformda tanınması hedefleniyor.

“Soykırım yapılmadı”

 Fotoğraf: İlhan Tahsin arşivi 2008.

Oysa o yıllarda Karadeniz’de yaşayan Rumların atalarının, BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’in 2008 yılında başlatmış olduğu araştırma ve çalışmalarında, canlı şahit olarak olayları bizzat yaşayan Rum ailelerin ifade ettiklerine göre, bölgede yaşananların bir “soykırım” olmadığını, bir çete ayaklanması ve tarafların birbirilerine zarar vermek olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Kaldı ki, Yunanistan’da bazı siyasi çevrelerin yanısıra, iç ve dış destekli STK’lar tarafından uluslararası boyutta yapılan çalışmalarla sözde “Ermeni Soykırımı”, “Süryani Soykırımı” ve “Pontus Soykırımı” gibi asılsız iddiaların “Üç Soykırım Tek Strateji” adı altında birleştirilerek, Türkiye’nin büyümesinin önünün kesilmesi açıkça hedeflendiği görülmektedir.

Selanik’te yapılacak olan Konferansta ele alınacak olan konular:

1- 21 Yüzyılın zorlukları, “Pontus” gençliği ve küresel ortamda rolü.

2- 21. Yüzyılda Anadolu’da soykırımlarını tanıma umutları ve “Pontus” gençlerinin rolü.

3-  Yunan eğitimi ve Yunan kültürü.

4- Ortodoks inancı ve “Pontus” gençliği.

5- Helenizmin ulusal krizi ve değerler krizi.

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?t=6&v=X4TP0-Xu3wE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz