Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PANGALOS: “TÜRK KONSOLOSLUĞUN GÜMÜLCİNE’YE KURULMASI BÜYÜK YANLIŞ”

PANGALOS: “TÜRK KONSOLOSLUĞUN GÜMÜLCİNE’YE KURULMASI BÜYÜK YANLIŞ”

11
0

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos Parlamentoda yaptığı konuşmada, “Türk Konsolosluğun Gümülcine’ye kurulması büyük yanlış” dediği belirtiliyor.

Pangalos, Karacaferis’in bu konuyla ilgili söylediklerine katıldığını ve Gümülcine’deki Başkonsolosluğun propaganda amaçlı kullanıldığını belirttiği ifade ediliyor.

LAOS Partisi Başkanı Yorgos Karacaferis’in Parlamentoda sorduğu soru önergesine cevap veren Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos, yaptığı konuşmasında, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yapılacak her türlü saldırıyı, Yunanistan’a karşı da yapılmış bir saldırı kabul ederiz” diyerek Türkiye’ye de mesaj gönderdi.

 

“YUNANİSTAN’A SALDIRI SAYARIZ”

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos parlamentoda yaptığı konuşmada Kıbrıs Rum kesiminin çıkarlarını kendi başına ya da başka ülkelerle işbirliği yaparak belirleme hakkı bulunduğunu söyledi.

Yunanistan’ın, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yapılacak her türlü saldırıyı, Yunanistan’a karşı da yapılmış bir saldırı kabul edeceğini” ifade eden Pangalos, “Bu, Yunanistan’ın dış politikasının temelini oluşturmaktadır ve değişemez. Gözdağı argümanlarıyla müdahale eden Türk hükümeti çok kötü yapıyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz