Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OZAN AHMETOĞLU: “SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLARI HEM ATİNA HEM DE AVRUPA GÖRECEK.”

OZAN AHMETOĞLU: “SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLARI HEM ATİNA HEM DE AVRUPA GÖRECEK.”

19
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Avrupa Parlametosu seçimleri öncesi ilk açık hava toplantısını 19 Mayıs 2014 Pazartesi akşamı Paşevik Köyü’nde gerçekleştirdi.

Paşevik köyü halkının ilgi gösterdiği toplantıda ilk konuşmayı aslen Paşevik’ten olan AP milletvekili adayı Salih Kâhya yaptı. Salih Kâhya konuşmasında Azınlık toplumunun Paşevik’ten başlayarak tüm kesimleriyle DEB Partisi’ne sahip çıkacağını ve 25 Mayıs günü güçlü bir mesaj göndereceğini söyledi.

“Haklı taleplerimizi haykırmaya çalıştık. Ancak ne yazık ki bu sesimizi duyan olmadı.”

Salih Kâhya’nın ardından sahneye DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu geldi. Ozan Ahmetoğlu Paşevik halkını selamladıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Tüm Paşevik halkını saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bugün Paşevik’ten başladığımız açık hava toplantılarımız ile 25 Mayıs 2014 AP seçimleri hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bugünkü toplantı tarihi bir toplantıdır. Çünkü azınlık olarak 33 yıl üyesi olduğumuz Avrupa Birliği’ne güçlü bir mesaj göndermek için tarihte ilk defa AP seçimlerine katılıyoruz. Yıllardır sesimizi duyurmaya çalıştık. Haklı taleplerimizi haykırmaya çalıştık. Ancak ne yazık ki bu sesimizi duyan olmadı. Müftülüklerimiz, Vakıflarımız, Milli Kimliğimiz vb sorunlarla ilgili olarak yıllardır hiçbir hakkımızı elde edemedik. Günümüzde belki de bunlardan da daha önemli olan bir sorunumuz var. O da çok ciddi boyutlara ulaşan işsizlik sorunudur. Özellikle Balkan Bölgesinde işsizlik oranı ülke genelindeki işsizlik oranının çok üzerinde. Gençlerimiz yurtdışına sağlıksız işlerde çalışmaya gidiyor. Daha doğrusu gitmek zorunda bırakılıyor. Çünkü yıllardır bu bölgeye hiçbir yatırım yapılmadı. Bu azınlık ekonomik baskılara maruz kaldı ve kalmaya devam ediyor. Bizler DEB Partisi olarak bölgemiz için özel ekonomik kalkınma ve istihdam programlarının uygulanmasını istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. İşte değerli Paşevik halkı tüm bu sorunlarımızı duyurmak için 25 Mayıs Avrupa Parlamentosu seçimleri tarihi bir öneme sahip.

“Bu seçimlerde hep birlikte hem sorunlarımızı duyuracağız hemde Atina’ya ve Avrupa’ya mesaj göndereceğiz. Biz de VARIZ” diyeceğiz.

Ben azınlık toplumunun bu mücadeleye gönülden sahip çıkacağına inanıyorum ve bunu görüyorum. Paşevik köyü’de bu mücadeleye yürekten sahip çıkacak. Bugün bizler bunu gördük. 25 Mayıs günü de sandıktan çıkan sonuçlarla hem Atina hem de Avrupa görecek.”

Ozan Ahmetoğlu konuşmasının ardından DEB Partisi’nin İskeçeli AP milletvekili adaylarını sahneye çağırarak halka tanıttı.

DEB Partisi olarak bizleri en güzel şekilde karşılayan değerli Paşevik köyü halkına teşekkürü bir borç biliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz