Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Önder Mümin, ÇEK KİRLİ FİKİRLERİNİ HALKIN ÜZERİNDEN”

“Önder Mümin, ÇEK KİRLİ FİKİRLERİNİ HALKIN ÜZERİNDEN”

0
0

Bu yazıyı kim veya kimler yazdı ve nereye astı BİRLİK Gazetesi olarak net bir bilgimiz yok, işin açıkçası araştırmadık ve soruşturmadık. Ancak halk arasında söylenenlere bakıldığında, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’i konu alan bu yazının Susurköy civarında bir köprüye asıldığı haberleri dilden dile dolaşıyor. Kaldı ki fotoğraf da sosyal medyada boy gösterdi.

Gelelim asıl meseleye. Yassıköy Belediyesi’ne halkın teveccühü ve oldukça yüksek bir oy oranı ile seçilen Belediye Başkanı Önder Mümin, son döneme gün geçmiyor ki olumsuz yönde iddialarla tartışma konusu olmasın.

Öyle ki, Önder Mümin’in “İLERİ” listesinden seçilen birçok yol arkadaşı, dava arkadaşlarından bazıları kendisini ya terk etti, ya da kendisi tarafından çeşitli nedenlerden dolayı (olaylı bir şekilde) uzaklaştırıldı.

Oysa seçim öncesi Yassıköy Belediyesi sakinlerinin Önder Mümin’in “İLERİ” listesinden beklentileri oldukça yüksekti.

Seçim öncesi halka değişik alanlarda verilecek hizmetin ve yaşlı vatandaşlara ek olarak emekli maaşlarına katkı anlamında yapılacağı maddi yardımın (ayda 30 euro olmak üzere 1 euroluk özel yardım kuponu) sözleri verilmiş, ancak bu güne kadar bu sözlerden bazılarının yerine getirilmediği halk arasında hemen hemen her gün tartışılıyor, gündeme getiriliyor.

Verilen sözlerin yerine getirilmediği görülünce, “İLERİ” listesindeki çözülmenin de yaşanmasıyla birlikte malesef şu an Yassıköy Belediyesi yönetimi halka güven vermiyor, gelecek vaad etmiyor görüntüsüne bürünmüş durumda. Şu anki gelinen noktada yaşananlar dikkate alındığında, her geçen gün Başkan Önder Mümin’in yönetim şeklini ve kendisinin siyasi geleceğini tehlikeye atıyor.

Yerel seçimlere daha iki yıl gibi bir zaman var. Eğer Yassıköy Belediyesi’ndeki yaşanan olumsuzluklara, kavga ve tartışmalara en kısa sürede bir çare bulunmazsa, bu halkın hizmet alma kalitesine de yansıyacak, zaten var olan ekonomik durumdan dolayı perişan olma noktasına gelen aileleri zor durumda bırakacak.

İnsanların kendi aralarında birbirine düşme noktasına geldiğini büyük endişeyle takip ediyoruz. Bu güne kadar Batı Trakya’da ve özellikle de Azınlıktan olan bir Belediye Başkanı bu kadar tartışma odak noktasına gelmemişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde, yazımızın da başında belirttiğimiz üzere, “Önder Mümin, ÇEK KİRLİ FİKİRLERİNİ HALKIN ÜZERİNDEN”. Yazılı bir pankart olayı yaşandı. Bu yazılı protesto olayı, şimdiye kadar Azınlıktan kendi siyesetçisinin alenen bu şekilde eleştirilen bu denli bir olayın yaşandığı görülmemişti.

Bu oldukça düşündürücü ve bir o kadar da tehlikeli olay Azınlık insanını derinden üzdü. Ancak Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ile ilgili geleceğe yönelik soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Neticede, bu Azınlık kendi içinde artık kavga istemiyor, gelinen noktada kavgayı da kaldıramaz zaten. Kavga edeni de istemiyor. Özellikle yerel yönetimlerde “çamur atma” politikası izlenmesini değil, halk ödediği vergi ve su paraları karşısında nasıl daha iyi, doğru ve kaliteli hizmet verebilecek yöneticilerin başa gelmesini istiyor.

Kavga edeni tasvip etmez. Zaman zaman yapılan bazı açılışlar ve törenlerde kiliseye “rol biçilmesi” ve benzeri uygulamaların sadece görsele yönelik olduğunu düşünen ve eleşiren birçok insan var. Bu tür uygulamalar yerine, insan odaklı kaliteli ve çağdaş belediyecilik anlayışı ve uygulaması ile hizmete ağırlık verilmesi yönünde beklenti her geçen gün artıyor.

Son olarak, “Önder Mümin, ÇEK KİRLİ FİKİRLERİNİ HALKIN ÜZERİNDEN” yazısına gelince de, dikkate alınması gereken bir yazı olduğunu unutmamak gerek. Umarız ki herkes, her yöne giden bu mesajı alacaktır. Özellikle de sayın Belediye Başkanı Önder Mümin.

Biz BİRLİK Gazetesi olarak bu kavgaların ve asılsız yere yapılan tartışmaların (sosyal medya da dahil) bir son verileceğine ve hizmet yolunda olumlu adımların atılmasına bir dönüş yapılacağına inanmak istiyoruz.

Yazımızı yine bir atasözümüzle bitireceğiz: “Yol yakınken bu işten vazgeçelim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz