Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN SÖZDE BURSA METROPOLİTİ ELPİDOFOROS’A CEVAP

ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN SÖZDE BURSA METROPOLİTİ ELPİDOFOROS’A CEVAP

32
0

Özerk Batı Trakya Müzakere Meclisi, sözde Bursa Metropoliti Elpidoforos’a yazılı bir basın açıklamasıyla cevap verdi.

 

ÖZERK BATI TRAKYA MÜZAKERE MECLİSİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Tarih: 15.03.2019

Sayı: OBTMM-004

TÜRK KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELİK

İSTANBUL FATİH’te bulunan Fener kilisesine bağlı olduğunu, Bursa’da Hristiyan Rum asıllı Türk vatandaşları olmamasına rağmen kendisi SÖZDE BURSA METROPOLİTİ ELPİDOFOROS, yüce TÜRK devletinin kendilerine tanımış olduğu vatandaşlık ve azınlık haklarının dışında, tarih boyunca yapmaya çalıştıklarını, AB ve ABD nin de desteğiyle oldu bitti anlayışı ile kabul ettirmeye çalışmaktadırlar.

Bir hususun altını çizmek gerekirse, yüce Türk devletinin hoşgörüsüyle sonradan TC vatandaşı olan Sen Sinod Meclisi üyelerinin varlığını rahat ve huzurlu bir şekilde dünya ve kamuoyu önünde sürdürmelerine rağmen ruhban okulu konusunun temcit pilavı gibi devamlı ortaya atarak perde arkasındaki emellerini gerçekleştirme peşinde oldukları aşikardır.

Diğer taraftan Yunanistan’da yaşayan Müslüman Türklerin Hukuki Özerklik haklarının, “Dünya’ya medeniyeti ben yaydım” diyen bir AB ülkesinde nasıl ihlal edildiği herkesçe malumdur.

Sözde Metropolitin neyin peşinde olduğu herkes tarafından gayet iyi bir şekilde bilinmektedir, bu hal ve hareketleri artık Türk milleti, siyasi ve bürokrat kesimler tarafından itibar görmemektedir.

Unutmamak lazım ki, yandaş arayışlarını devam ettireceklerdir.

Ruhban Okulu hali hazırda açıktır ve kendileri çalıştırmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Eğer okul kapalı olsaydı Sayın Çipras’ın Ruhban Okulu’nda ne işi vardı. Türkiye Cumhuriyeti guguk devleti değildir, Türk milletinin 12000 bin yıllık geçmişi bundan sonraki geleceğini göstermektedir.

Yunanistan’da hukuk olsaydı bu gün Yunanistan diye bir yer olmazdı. Sayın Elpidoforos, ırkdaşı olduğunuz Yunanistan’ı ikaz ediniz, uyarınız (her ne kadar Sayın Bartholomeos şahsıma bu konuda Yunanistan yetkililerini uyarıyorum dese de, “beni dinlemiyorlar” diye verdiği çok anlamlı mesajlarını sizlerin buradaki varlığınız açısından çok önemli buluyoruz) en büyük kötülüğü sizlere yapmaktadır, vazgeçsinler bu sevdadan. Sizin de yaptığınız bu açıklamalar geçtiğimiz asırlarda yaptığınız suçluluk ifadesini tarif etmektedir, nesiller değişse de tarihler değişmez.

Türk kamuoyu sizin düşündüğünüz gibi sorgulamıyor, açıklamanızın her cümlesi sizleri tarihteki yaptıklarınızı tarif ediyor, bölücülük yapıyorsunuz, kamu oyu yaratmaya çalışıyorsunuz, yaptığınız suçtur, amacınız da suç işleyerek hakkınızda başlatılmasını istediğiniz hukuki işlemlerle Uluslararası kamuoyu yaratmak ve Türk devletini baskı altına almaktır. Türk devleti bu oyunlara gelmeyecektir.

Sayın Elpidoforos, gelin sizinle oturalım sorunlarınız var ise konuşalım, sizler ve bizler bir köprüyüz, basın yoluyla konuşmanın kimseye faydası yoktur.

Ek: Sözde Metropolitin açıklaması

Ferruh ÖZKAN

Özerk Batı Trakya Müzakere Meclisi Kurucu Başkanı

İletişim: obtmm-basin@gmail.com

NOT: Yeni Zellanda da iki Cami’de Müslümanlara yapılan hunharca saldırının izini (MEGALO İDEA) penceresinden takip ediyoruz.

Caninin/canilerin Türk milletini ve Müslümanları hedef alan sosyal medya paylaşımları da dikkatle takip edilmelidir. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar dileriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz