Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “O KADAR DELİKANLIYSANIZ HIRİSTİYAN MEZARLIĞINA GİDİN DE GÖRELİM”

“O KADAR DELİKANLIYSANIZ HIRİSTİYAN MEZARLIĞINA GİDİN DE GÖRELİM”

20
0

İskeçe (Xanthi) merkezli yayın yapan Mahitis gazetesindeki yazısında Panos Papadopoulos, Ahren Mahalle’deki yerin Müslüman mezarlığı olduğunu doğrularken, mezarlık üzerine su deposu inşa eden İskeçe Belediyesi’ne bağlı Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi’ni eleştirdi. Papadopoulos, “O kadar cüretkâr ve delikanlıysanız, kazı makinelerini alıp bir Hristiyan mezarlığına gidin ve bugünden tezi yok kamuya ait ortak kullanılan bir alanda bulunan musalla taşını da YIKTIRIN!” görelim dedi.

Mahitis gazetesi, “Biz ölülerin kemiklerini, Ahren Mahalle’de oturan bir vatandaşın ecdadına ait mezar taşını ve musalla taşını gördük!” diye yazdı.

İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi’nin Hristiyan Müdürü Tsepelis ve Müslüman Müdür Yardımcısı Bekteş’in herkesi kandırmaya kalktıklarını belirten Mahitis, “Tsepelis ve Bekteş’in Müdür ve Müdür Yardımcısı olduğu İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi o bölgede hiç bir zaman mezarlık olmadığını savunarak, bölge sakinlerini, imamları hatta ve hatta konuyu işleyen gazeteleri bile doğrudan doğruya yalancı ve iftiracı çıkarıyorlar!” yorumunda bulundu.

MUSALLAYA NE DEMELİ?

Mahitis gazetesinde yer verilen haberde “En önemlisi de, böyle hareket ederken, (özellikle de sayın Bekteş) bize neden o bölgede musalla taşının olduğunu ve hala olmaya devam ettiğini açıklamıyor?” sorusuna cevap istendi.

Gazetedeki haberde, “Sayın Tsepelis, Sayın Bekteş ve Sayın Belediye Başkanı, eğer tüm bunlar SÖYLENTİ ve UYDURMADAN ibaret ise o zaman kazı makinenizi ilk olarak Musalla taşını yıkmakla görevlendirin… Biz ise ruhumuzu Tanrıya teslim ediyoruz, ölülere saygı duyuyoruz.” yorumunda bulunuldu.

Bölgede mezarlık alanına tecavüz etmeyen ve tel örgülerle çevrili eski bir su deposu olduğunu yazan Mahitis gazetesi, mezarlığın üzerine yapılmak istenen deponun, bu eski su deponun olduğu yere yapılabilineceği belirtti. Müslüman mezarlığına saygısızlık yapan Su İşleri İdaresini eleştiren gazete, “Amaca giden yolda her zaman her şey meşru değildir!” dedi.

BU KADAR ACELE NEDEN?

Ahren Mahalle sakinleri tarafından İskeçe Belediyesi ve Su İşleri İdaresi aleyhine dava açıldığını hatırlatan Mahitis gazetesi, henüz mahkeme kararı açıklanmadan ve ihtiyati tedbir davasına bakan hâkimin bu konudaki kararını açıklamamasına rağmen, İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi’nin bahsekonu yerin mezarlık olmadığı yönünde açıklama yapmasını sert dille eleştirdi.

Gazete İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi müteahhidinin Ahren Mahalle bölgesine kazı makinelerini görevlendirmesiyle, bölgenin Müslüman sakinlerinin dini duygularına saygı duymadan yapılan kazılarda toprak üstüne ölülerin kemiklerinin dahi çıkmasıyla olayın yeni bir boyut kazandığını vurguladı.

O kadar delikanlıysanız kazı makinelerini alıp bir Hristiyan mezarlığına gidin de görelim!

Ahren Mahalle’deki mezarlık Müslüman yerine Hristiyan mezarlığı olsaydı oraya yine su deposu inşa edebilir miydiniz diye soran Mahitis yetkilileri gazete olarak bahsekonu yerin Müslüman mezarlığı olduğunu kendi gözleriyle gördüklerini yazdı. “Mezarlığın bir zamanlar Müslüman mezarlığı olup olmadığı bizi ilgilendirmeksizin, gazetecilik görevimizi yerine getirdik. Eğer orası Çin mezarlığı olsaydı, hele hele Hristiyan mezarlığı olsaydı yine aynı şeyi yapacaktık!” diyen gazete yetkilileri Müslüman mezarlığı üzerine su deposu inşa edilmesinden sorumlu Su İşleri İdaresi’nin Müslüman Asbaşkanı Bekteş’e seslenerek, “O Mezarlık eski HRİSTİYAN MEZARLIĞI olmuş olsaydı, o zaman maaşlı Bekteş kendi köyü olan Koyunköy’de (Kimmeria), keçilerin kaça satıldığını öğrenecekti! Sayın İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi Müdür Yardımcısı, cevabınızda belirttiğiniz kadar cüretkâr ve delikanlıysanız, kazı makinelerini alıp bir Hristiyan mezarlığına gidin ve bugünden tezi yok kamuya ait ortak kullanılan bir alanda bulunan musalla taşını da YIKTIRIN!”

Gazeteci Papadopoulos ayrıca şu yorumda bulundu: “Bizler gazete ve bir insanoğlu olarak, orada ölülerin kemiklerini gördük. Ahren Mahallesi sakinlerinden bir vatandaşın (Ramadanoğlu Hüseyin) ecdadına ait Arapça olarak yazılı bir mezar taşını gördük. Ayrıca iki üç yıl öncesine kadar Müslümanların ölülerini gömmeden önce koydukları Musalla taşını gördük! Bu taş sadece mezarlıkların olduğu yerde bulunur! Eğer tüm bunlar YALAN, SÖYLENTİ ve UYDURMAYSA, o zaman bir kimyasal analiz yaptırılabilir ve kolayca her şey kanıtlanır!

BEKTEŞ VE TSEPELİS’E NET CEVABIMIZ

Ölüleri gömmeden önce imamın dua yaptığı Musalla taşı o zaman neden eskiden beri orada bulunuyor?

Oraya giden ve ölülerin kemiklerini elleriyle tutan azınlık POLİTİKACILARI DA bizimle birlikte aynı derecede YALANCI ve İKİYÜZLÜLER Mİ? Sayın Bekteş, acaba bu kemikleri oraya yeni Müslüman mezarlıklarından mı taşıdılar? Fotoğrafını yayınladığımız mezar taşı da Arabistan’dan mı geldi?

İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ödenmeniz yüzünden, sizinle aynı görüşe sahip olmayanları gerçeğin “tecavüzcüleri” ve YALANCILAR olarak nitelendirebilirsiniz demek değildir!

Sayın İskeçe Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi Müdür Yardımcısı dost Bekteş, eğer Sayın Tsepelis Koyunköy’deki eski mezarlıklara su deposu inşa etmeye kalksaydı, aynı tepkiyi mi verecektin? Madem Ahren Mahallede eski mezarlık olmadığını savunuyorsunuz, o zaman doğrudan söyleyin!

VE SON BİR SORU

Henüz mahkeme kararı açıklanmış değil ve karar Çarşamba günü ihtiyati tedbir davasına bakan Başkan Papakonstandinou’nun elindeydi. İskeçe Su İşleri ve Kanalizasyon İdaresi nihai kararı beklemeden açıklamayı göndermekte neden bu kadar acele etti? Ve niye Sayın Hakimin kararını beklemedi?

Mahitis gazetesi / Panos Papadopoulos”

Mahitis’ten Türkçe Çeviri ve Haber Azınlıkça Online

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz