Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “NALLIHAN TANITIM ETKİNLİĞİ” İSKEÇE’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

“NALLIHAN TANITIM ETKİNLİĞİ” İSKEÇE’DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

17
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği “Okutan Anne Projesi” öncülüğünde, Batı Trakya Kadın Platformunun desteğiyle 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü İskeçe’de “Nallıhan Tanıtım Etkinliği” düzenlendi. Etkinlik Salihoğlu Spor Sitesinde gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur ve eşi, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Türk Birliği (İTB) başkanı Ahmet Kara, Mustafçova Belediye başkanı Mustafa Cukal, B.T.T.Ö.B. Asbaşkanı Nihat Osmanoğlu, BAKEŞ başkanı Cemil Kabza, İskeçe Belediyesi Başkan Yardımcısı ve çok sayıda İskeçeli soydaş katıldı.

“Nallıhan Tanıtım Etkinliği” sergisinde, Nallıhan bölgesinde özellikle bayanlar tarafından el işiyle üretilen iğne oyaları, ipek kumaşlardan dikilmiş giyim eşyaları büyük ilgi gördü.

Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur Birlik gazetesine organizasyon hakkında şunları söyledi: “Bu organizasyonun büyük katkıları olan sayın Başkonsolosumuz ve değerli eşleri Esin hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca “Okutan Anneler Pojesi”nin yöneticilerine, gerçekleşmesi için katkısı olan herkese ve bağlı oldukları derneğede şükranlarımı sunuyorum. Biz bu çalışmayı Nallıhan Okutan Anneler Derneği’nin Batı Trakya’daki “Okutan Anneler Pojesi”nin yöneticileri, sayın Başkonsolosumuz ve eşi Esin hanımın büyük gayretleri neticesinde bu güzel projeyi hayata geçirdik. Burada kardeşlerimizle birlikte bulunduğumuz içinde ayrıca ben ve eşim, Nallıhan Okutan Anneler Derneği başkanı büyük mutluluk içerisindeyiz. Burada soydaşlarımızla, kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı inanılmaz derecede duygulandım ve halen o duyguyu yaşıyorum. Bundan sonra kardeşliğimiz devam edecek ve Nallıhan’da sizleri bağrına basan kardeşleriniz olduğunu bilmenizi isterim.”

 

Etkinlik sonrası gazetemize bu anlamlı etkinlik ile alakalı kısa bir değerlendirme yapan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç şunları ifade etti: “Ben T.C. Gümülcine Başkonsolosu olarak bugün İskeçe’de çok önemli bir projede, etkinlikte bulunmanın farklı gururunu mutluluğunu sevincini yaşıyorum. Sebebide Ankara Nallıhan yöremizdeki özellikle bayanların ürettikleri el işi malzemelerini buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir sergisini düzenliyoruz. Etkinlik çok güzel oldu, çok başarılıydı. Neredeyse İskeçe’deki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi temsilciler, İskeçe Müftümüz, bizi seven dostalırım katıldılar ve çok güzel bir açılış gerçekleşti. Nallıhan’dan Anadoludan Batı Trakya’ya Balkanlara bir köprü uzandı ve bu köprüde ortak özellikler vardır. Burada İskeçeli bayan kardeşlerimiz bu sergide birçok ortak yön buldular. Özellikle oya işlemeciliğinde kendilerinden birçok ortak yönlerini buldular. Bu da Türkiye’nin, Türklüğün ortak özelliklerinin değerlerin ortaya çıkarılması bakımından, yani Orta Anadolu’da yapılan bir işin benzerinin Balkanlarda da yapıldığı tanıtımı açısından çok önemli olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla ben bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde eşim Esin hanımın büyük gayretleri oldu. Buraya Türkiye’den gelmiş öğretmenlerimizin ve eşlerinin büyük destekleri oldu. Nallıhan Belediye başkanı da geldi. Burada tarihe iz bırakacak bir etkinliğe imza attık. Doya doya Türk kültürünü yaşadık, yaşattık. Herkese teşekkür ediyorum.”

Nallıhan Videosunu izle


Iskece’de Nallihan Ruzgari Esti by birlikgazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz