Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFÇOVA BELEDİYESİ KURA UYGULAMASINI KINADI

MUSTAFÇOVA BELEDİYESİ KURA UYGULAMASINI KINADI

14
0

Mustafçova Belediyesi 24 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirdiği meclis toplantısında İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Orataokulu’na kura ile öğrenci alımını kınayan yazılı bir açıklama yayınladı.

Mustafçova Belediyesi’nin yazılı açıklaması şöyle:

Mustafçova Belediyesi, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü yapılan Meclis toplantısında, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu’nda yaşanan kayıt sorununu da gündeme almış, aşağıdaki açıklama/kınamayı yayınlamayı, oy birliğiyle karara bağlamıştır.

“İskeçe Muzaffer SALİHOĞLU Azınlık Ortaokulu’na kayıt yaptıracak öğrencilerin belli bir sayıya ulaşması halinde, ortaokula kayıtların KUR’Α ile yapılacağını basında çıkan haberlerden öğrenmiş bulunuyoruz.

Elde edilen bilgiler ışığında söz konusu uygulamaya geçilmesi halinde, Belediye sakinlerimizden yüzlerce çocuğun eğitimine devam ettiği ve birçok yeni öğrencinin de kayıt yapacağı bu okula, ayrıca özel ve özerk olan Azınlık eğitim yapısına yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.

Kur’a ile öğrenci seçme teşebbüsünü,  Azınlık eğitimine ve okul seçme özgürlüğüne yapılmış bir adaletsizlik olarak addeder, yetkilileri bu «YANLIŞ» uygulamadan vazgeçmeye ve İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin bina sorununa çözüm üretilmesi konusunda  yardımcı olmaya davet ediyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz