Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “BİRBİRİMİZE KENETLENEREK BATI TRAKYALI OLMANIN ÖRNEĞİNİ GÖSTEREBİLİRİZ”

MÜEZZİNOĞLU: “BİRBİRİMİZE KENETLENEREK BATI TRAKYALI OLMANIN ÖRNEĞİNİ GÖSTEREBİLİRİZ”

25
0

BTTDD (Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği) Bursa Şubesi, Mimar Sinan Parkı’nda geleneksel bayramlaşma törenini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, MHP Bursa Milletvekili  Tevfik Topçu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, muhtelif  STK Başkanlarının ve Batı Trakyalıların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde açılış konuşmasını yapan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, terör olaylarından duydukları  üzüntüyü dile getirdi.  Başkan Köse, “Terör nedeniyle kaybettiğimiz tüm asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Adı  ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin şiddet ve terörün her türlüsünü kınadıklarını ve çözümün sokakta değil Mecliste olduğunu ifade ederek  terörün biran önce son bulmasını  diledi. Yine Hac farizasını eda ederken Mina’da yaşanan facia nedeniyle yaşamlarını yitirenlere Rabbim’den gani gani  rahmet ,yaralı ve hasta olanlara da acil şifalar diliyorum ” dedi.

 Bu vatan bu millet ve bu bayrak için gecesini gündüzüne katarak çalışan devlet büyüklerimize yönelik  son günlerde bazı unsurların farklı bir algı oluşturmak için çabaladığını ve millilik sorgulaması yaptıklarını savunan Başkan Köse, “Bizlere Milli ve yerli sorgulaması  yapanlar, bu camiayı son derece üzmüştür. Bizim milli olup olmadığımızı öğrenmek isteyenler ; Çanakkale’ye gitsinler , Çanakkale  Şehitliği’ndeki mezar taşlarına baksınlar. Orada Gümülcüne, İskeçe, Bosna ve Balkanlar coğrafyasındaki farklı yerlerden birçok şehidimizi  göreceklerdir. Yine  Türkiye Cumhuriyeti kurulmazdan önce 1913 yılında, Batı Trakya’da kurulmuş olan ilk Türk  Cumhuriyeti’ni kuran  iradeye baksınlar. Biz milliliği bu vatana,bu millete, bu devlete ve  bu bayrağa sahip çıkmak olarak algılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Köse, ayrıca geçtiğimiz Pazar günü Yunanistan’da gerçekleştirilen erken seçimlere de değindi. BTTDD olarak Yunanistan’da yapılan seçimlerde daha iyi sonuç alınabilmesi hususunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Başkan Köse, şunları dile getirdi: “Türk’ün oyu Türk’e “ sloganıyla istenilen  sonuca  ulaşıldı.Azınlığımız Batı Trakya’da 4 milletvekili çıkardı. Böylece  69 yıl sonra tekrar  Yunan Parlamentosunda  Batı Trakya Türk Azınlığının dört mensubu  ile temsilini sağlayan tüm hemşerilerimi de tebrik eder , şükranlarımı sunarım. Seçilmiş olan milletvekillerimize de başarılar diliyorum.” Başkan Köse, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek tekrar seçim için de  “Buradaki sloganımız da oyunu mutlaka kullan olacak. Biz tüm soydaşlarımızı sandığa gidip oyunu kullanmaya davet ediyor  böylelikle milli iradenin sandığa yansımasını istiyoruz” dedi.

MÜEZZİNOĞLU: BATI TRAKYA’NIN YANINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Batı Trakya’nın Balkanlarda sorumluluklarının farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz ne pahasına olursa olsun birlik olmalıyız. Farklı düşünebiliriz, farklı partilere oy verebiliriz, farklı hayat tarzlarına sahip olabiliriz… Ama biz Batı Trakyalıyız. Batı Trakyalı olmanın bize verdiği sorumluluklar var. Biz birbirimizi severek ve birbirimize kenetlenerek Batı Trakyalı olmanın örneğini tüm Türkiye’ye gösterebiliriz. İnşallah bu süreç de buna vesile olur. Bu anlamda Bursa şubemizin bu güzel örneğini genişletmeye inşallah katkı sağlarız.”

Yunanistan’da ki seçimlerde 4 Türk milletvekilinin Yunan meclisine girdiği için sevinçli olduklarını sözlerine ekleyen Bakan Müezzinoğlu, “Onların sorumlulukları da bu zaferle bir kat daha arttı. Biz de onlara her türlü desteği vererek çok daha güçlü temsili yapabilmelerine katkı sağlamak için çalışacağız. Batı Trakya’nın, Balkanların yanında güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti  var. Ülke olarak ne kadar güçlü olursak ve yarınlara güvenle sarılırsak inanıyorum oradaki kardeşlerimiz de kendini o kadar güvende hissedecektir” dedi.

MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu da “Batı Trakya davası önemli bir mesele, önemli bir dava. Günlük siyasetin çok üzerinde bir davadır. Hepinizin bayramını yürekten tebrik ediyorum” dedi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz