Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ YARDIMCISI FEHİM AHMET “YAYGIN DİN EĞİTİMİ SEMPOZYUMU”NA KATILDI

MÜFTÜ YARDIMCISI FEHİM AHMET “YAYGIN DİN EĞİTİMİ SEMPOZYUMU”NA KATILDI

24
0

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 30-31 Mart-01 Nisan tarihlerinde Ankara Rixos Otelinde “Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma Batı Trakya’dan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim AHMET katıldı. Sempozyum süresince Yaygın Din Eğitimi ile ilgili birçok konu, uzmanlar tarafından sunulan tebliğlerle, müzakereciler ve katılımcılar tarafından gündeme getirildi ve tartışıldı.

Üç gün boyunca iki ayrı salonda devam eden Sempozyumda; Kur’an Eğitimi ve Hafızlık, Cami İçi Yaygın Din Eğitimi, Yaygın Din Eğitiminde İletişim, Yaygın Din Eğitiminde Çeşitlilik, Kur’an Kursu Öğreticilerinin Yeterlikleri, Özel Eğitim Gerektiren Bireylere Yönelik Yaygın Din Eğitimi, Uzun Süreli Kur’an Kursları, Sosyal İçerikli Yaygın Din Eğitimi, Yaz Kur’an Kursları, Yaygın Din Eğitiminin İnsan Kişiliğine Etkileri, Yaygın Din Eğitiminde Materyal Geliştirme, Kur’an Kurslarında Yaşanan Bazı Sorunlar, Okul Öncesi Yaygın Din Eğitimi başlıklı konular tartışıldı.

Oturum başkanlarıyla birlikte 165 bilim adamı ve uzmanın katılımıyla gerçekleşen sempozyum, 1 Nisan Pazar günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ tarafından yapılan Kapanış ve Değerlendirmeyle sona erdi. Görmez, önemli bir sempozyum gerçekleştiğini ifade ettiği konuşmasında ortaya konan çok değerli bilgiler olduğunu bundan sonra yapılması gereken işin, konuları daha özele dönüştürerek uygulanabilirlikleri üzerinde çalışılmasıdır. Teorik bilgiler doğru olabilir ama önemi pratikte uygulanmasıyla ortaya çıkar düşüncelerini ifade ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz