Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “TÜRK AZINLIK, BULUNDUĞU TOPRAKLARDA TÜRKLÜĞÜNE VE MÜSLÜMANLIĞINA SAHİP ÇIKMALI”

MÜEZZİNOĞLU: “TÜRK AZINLIK, BULUNDUĞU TOPRAKLARDA TÜRKLÜĞÜNE VE MÜSLÜMANLIĞINA SAHİP ÇIKMALI”

11
0

“Türk azınlık, bugün bulunduğu topraklarda varlığını sürdürebilmek için Türklüğüne ve Müslümanlığına sahip çıkmalı”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bugün bulunduğu topraklarda varlığını sürdürebilmesi için iki önemli özelliği olan Türklüğüne ve Müslümanlığına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Aslen Batı Trakyalı olan Müezzinoğlu, eşiyle geldiği Batı Trakya‘da, Türk azınlık kurumlarını ziyaret etti, dost ve akrabalarıyla hasret giderdi.

Müezzinoğlu, Batı Trakya‘daki temaslarına başlamadan önce, 30 Temmuz gecesi Edirne‘de, yıldırım isabet eden ağaçların devrildiği çay bahçesinin çöken çatısının altında kalıp hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ufuk Mumcu’nun Anbar köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Mumcu ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Müezzinoğlu, daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği ile İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret edip, soydaşlarla bir araya geldi.

Gümülcine’nin Yaka bölgesindeki Çepelli köyüne de kısa bir ziyaret gerçekleştiren Müezzinoğlu, akşam saatlerinde de İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin, “Kardeşlik Sınır Tanımaz” programı kapsamında Gümülcine’ye bağlı Kızılağaç köyünde verdiği iftara katıldı.

“Nerede tarihi bir değerimiz varsa biz de orada olacağız”

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendi insanları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, anavatan Türkiye‘nin her zaman Türk azınlığın yanında olacağını söyledi. Batı Trakya‘nın sancısını her zaman yüreğinde yaşadığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Burası her ne kadar bizim kopmuş kolumuz, kopmuş ayağımız olsa da bu ayağın sancısını yüreğimizde çekiyoruz. O nedenle bu akşam burada sizlerleyiz. Hiç merak etmeyin, dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada ve sizlerle olacağız. Nerede tarihi bir değerimiz varsa, nerede tarihi geçmişimize ait bir eser varsa biz de orada olacağız. ve inşallah birlik ve beraberlik içerisinde yarınlara umutla ve güvenle devam edeceğiz.”

Türk azınlığın bugün bulunduğu topraklarda varlığını sürdürebilmesi için iki önemli özelliği olan Türklüğüne ve Müslümanlığına sahip çıkması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Bugün burada olduğu gibi yarınlarda da güçlü bir şekilde var olmak istiyorsak, iki önemli özelliğimize mutlaka sahip çıkmamız lazım. Bir, biz Türk milletinin mensubuyuz, iki Müslümanız. Türk olmaktan da Müslüman olmaktan da onur ve gurur duyuyoruz. Dünyanın neresinde olursak olalım, ister Yunanistan‘da, ister Bulgaristan‘da, ister Makedonya‘da (FYROM) olalım, Türk milletinin mensubuyuz ve Müslümanız. İnşallah bu manevi değerlerimizle alnımız açık, başımız dik onurlu bir şekilde birlik halinde mücadelemizi vereceğiz.”

Müezzinoğlu, iftar yemeğinin ardından doğduğu köy olan Kozlukepir’e giderek dost ve akrabalarıyla görüştü.

Geceyi Kozlukepir’deki baba evinde geçiren Müezzinoğlu’nun bugün Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x12lv1q_bakan-muezzinoglu-gtgb-ziyareti_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz