Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLLERİ İERONİMOS’U KARŞILADILAR

MİLLETVEKİLLERİ İERONİMOS’U KARŞILADILAR

18
0

SYRİZA Partisi Rodop (Rodopi) Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, POTAMİ Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yunanistan Kilisesi’nin başı Başpiskopos İeronimos’un Gümülcine ziyaretinde karşılama töreninde hazır bulundular.

Maronya-Komotini (Gümülcine) Mitropolitlik makamında gerçekleşen törende Mitropolit Panteleimon Milletvekillerini özenle karşıladı ve Başpiskopos İeronimos’un hemen yanıbaşına oturttu.

Daha önce Evaggelismos Kilisesi’nde dini karşılama töreni yapıldı. Törende, Atina’dan katılan Eğitim ve Dinişleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, D.M.T.Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Metios, Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Kuvvet komutanları hazır bulundu.

Kilisedeki törende bir konuşma yapan Mitropolit Panteleimon, “bölgemizde farklı görüşlere, dine sahip olan tüm insanlar huzur ve barış içinde yaşıyorlar. Bugün sizlerin buraya gelişi aynı zamanda yağmuru getirdi,  bölgemizde de kullanılan (Türkçe olarak söyledi) bereket getirdiniz” dedi ve ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sırasıyla bir selamlama konuşması yapan Başpiskopos İeronimos, Trakya’daki misafirperverliği biliyorum, biz Kilise olarak insanlara farklı oldukları için farklı yaklaşmıyoruz. İncil’de de belirttiği gibi biz insanları insan oldukları için seviyoruz ve sevmeliyiz. Ancak ülkemiz ve geniş coğrafyada malesef sanki geriye doğru dönerek 6. veya 7. yüzyılda yaşanaları yeniden yaşıyor gibiyiz. Ülkelerini terkeden mültecilerin durumu ortada. Savaş olan ülkelerdeki durum içler acısı, bizler de Kilise olarak savaştan kaçan bu insanlara elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x37ys8n_ieronimos-gumulcine-ziyareti_news

 

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz