Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN, OPEKEPE BAŞKANI THANOS KAPRELİS’İ ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN, OPEKEPE BAŞKANI THANOS KAPRELİS’İ ZİYARET ETTİ

37
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, tarım konuları ile ilgili gelişmeler hakkında yetkili mercilerden bilgi almak, yine bölgede yaşanan sorunları yetkili mercilere iletmek amacıyla Atina’da belli aralıklarla çeşitli temaslarda bulunmaya devam ediyor.

 

Bu çerçevede, Rodop Milletvekili, çiftçilere yapılan Avrupa teşvik primlerinin ödemelerinden sorumlu olan OPEKEPE Başkanı Thanos Kaprelis’i makamında ziyaret etti. İlgili ziyaretin gerçekleşmesindeki amaç, OPEKEPE Başkanı’nı, çiftçilere halen daha yapılamayan bazı prim ödemeleri hakkında bilgilendirmekti. Bunlar arasında 2007,2008 ve 2009 (%30) yılları için balkan bölgelerine verilen Balkan Primi (Eksisotiki) ve 2007,2008 ve 2010 yılları için pamuk üreticilerine verilen pamuk primleri (Sindedemeni Enishisi) sayılabilir.

 

OPEKEPE Başkanı, görüşmenin ardından, bugün gaz paralarının çiftçilerin hesabına yatırıldığını ve yarından itibaren hak sahibi üreticilerin paralarını bankadan çekebileceklerini belirtti. OPEKEPE Başkanı, sürüncemede kalan diğer ödemelerle ilgili olarak ise, prosedürün normal bir şekilde işlediğini, önümüzdeki günlerde hak sahibi çiftçilere, örneğin Eylül ayında tütün üreticilerine kalite denklik primleri (Piotiko Parakratima) verileceği gibi, diğer ödemelerin de yapılacağını aktardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz