Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MERİÇ (EVROS) BÖLGESİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

MERİÇ (EVROS) BÖLGESİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

25
0

Meriç (Evros) bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi. Doğu Makedonya Trakya Eyaleti genelinde İlk ve Orta dereceli okullar kötü hava şartları yüzünden bugün ve yarın tatil edildi

Dedağaç ve Traianupolis Belediyeleri hariç tüm Meriç bölgesi Semadirek adası da olmak üzere kötü hava şartları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Kumçiftliği (Orestiada), Dimetoka (Didimotiho) bölgelerine yağan kar nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Belediyeler ve DMT Eyaleti’ne bağlı iş makineleri geceli gündüzlü verdikleri büyük uğraşlara rağmen bölgede kar kış tipi felaketi yaşanıyor. Semadirek adası Belediye Başkanı Thanasis Viças çağrıda bulunarak para ve iş makinesi ve yolların tuzlanmasında kullanılan araçlar talep etti.

KAVALA DA KARLAR ALTINDA KALDI

Durum Kavala’da da aynı seviyelerde seyrediyor. Şehirlerarası ve şehir içi otobüs ulaşımları yoğun kardan kapanan yollar yüzünden durduruldu.

Kavala ili Pangeon Belediyesi de olağanüstü hal ilan edilmesini talep etti. Belediyesınırları içinde bulunan köyler arasında ulaşım kesildi ve yolları açmaya çalışan iş makinelerinde mazot kalmadı.

DRAMA DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Drama merkez ve köyleri de kardan nasibini aldı. Ulaşım neredeyse durma noktasına geldi. Drama’nın kuzeyinde Bulgaristan sınırına yakın bölgede bulunan Nevrokopi bölgesinde sıcaklığın sıfırın altında 27’ ye ulaştığı belirtiliyor.

İSKEÇE’NİN DAĞLIK BÖLGESİ DE KARLAR ALTINDA

İskeçe’nin özellikle dağlık bölgesi Mustafçova Belediyesi sınırları içinde bulunan köyler arasında ulaşımın açık tutulması için Belediyeye ait iş makineleri ve işçiler büyük çaba sarfediyor. Ana arterlerin açık tutulması için buzlanmaya karşı yollar sürekli tuzlanıyor.

RODOP İLİ DE KARLAR ALTINDA

Rodop ilinin dağlık bölgesi başta olmak üzere Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı köyler arasında ulaşım binbir zorlukla yapılıyor. Belediye’ye ait iş makineleri çalışmalara devam ederken bölgedeki aşırı soğuklar buzlanmayı da beraberinde getiriyor. Yolların kayganlığı yüzünden zaman zaman trafik kazları da yaşanıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz