Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MAZLUMDER YETKİLİLERİ BAKEŞ’İ ZİYARET ETTİ

MAZLUMDER YETKİLİLERİ BAKEŞ’İ ZİYARET ETTİ

16
0

Genel Merkezi Ankara’da bulunan İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Dış İlişkiler Komitesi başkanı Tuba Nur Sönmez ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Selçuk Şengül 21 Kasım Pazartesi günü BAKEŞ’in Gümülcine bürosunu  ziyaret etti.

BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, Genel Müdür Pervin Hayrullah ve BAKEŞ Araştırma Merkezi Koordinatörü İbrahim Trakyalı’nın hazır bulunduğu görüşmede başkan Cemil Kabza BAKEŞ’in kuruluş amacı, faaliyetleri ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Azınlığın temel sorunları hakkında bilgi veren Cemil Kabza, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın karşılaştığı bütün sorunların birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade etti ve “Sizleri olduğunuz gibi kabul etmeyen bir sistem var. Ön yargılardan hala kurtulamayan bir toplumda yaşıyorsuzunuz. Sorunların çözümü öncelikle sizleri olduğunuz gibi kabul etmeden başlar. Sizin farklı olduğunuzun kabulü ve bu farklılığa saygıdan başlar. Bu farklılığın yaşatılması için size sağlanacak iyi niyetli yardımdan başlar. Maalesef bugün bu tür gelişmelerden bahsetmek hala mümkün değil.”dedi. Cemil Kabza ayrıca azınlık basınının karşılaştığı sorunlar hakkında geniş bilgi vererek, bütün azınlık sorunlarını içeren ve çeşitli uluslararası toplantılarda sunulan raporlar ve yapılan konuşma metinlerini içeren bir dosya verdi.

BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah ise Azınlığın sorunlarını özetleyerek, azınlık eğitimi konusunda yaşananan sıkıntıları, yapılan ayırımları örnekler vererek izah etti.

Son olarak BAKEŞ Araştırma Merkezi Koordinatörü İbrahim Trakyalı da Araştırma Merkezi’nin kuruluş amacı, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik hedefler hakkında bilgi verdi.

BAKEŞ yöneticileri MAZLUMDER temsilcilerine BAKEŞ’in yayınladığı kitapları hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz