Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLKNUR HALİL’İN OSMANLI ESİNTİSİ SERGİSİ BURSA’DA SERGİLENİYOR

İLKNUR HALİL’İN OSMANLI ESİNTİSİ SERGİSİ BURSA’DA SERGİLENİYOR

19
0

Batı Trakya’dan “Öğretmenin Sesi” Dergisi sahibi İlknur Halil’in Osmanlı eserlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi Bursa’da sergileniyor.

Türkiye’de sadece üç kez sergilenen “Yunanistan’da Osmanlı Dönemi Eserleri” nden oluşan fotoğraflar Ördekli Kültür Merkezi’nde Bursalılarla buluştu.

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında birbirinden önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “Yunanistan’da Osmanlı Dönemi Eserleri”nden oluşan sergide, Gümülcine, İskeçe, Serez, Dimetoka, Sofulu, Fere, Kavala, Girit, Rodos ve Yenice’de bulunan tarihi Osmanlı eserlerinin fotoğraflarının yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, serginin sahibi İlknur Halil ve açılışa katılan protokolle birlikte yaptı. Açılışın ardından Başkan Dündar ve konuklar Osmanlı Devleti döneminde Yunanistan’da yapılmış birbirinden önemli eserlerin fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Kendisi de Gümülcineli olan Başkan Dündar, Batı Trakya’dan gelen konuklarıyla beraber fotoğrafları tek tek inceleyerek sergi sahibi İlknur Halil’den ayrıntılı bilgi aldı.

Fotoğraflardan bir hayli etkilenen Dündar, “Osmanlı Devleti, bir dönem dört kıtaya yayılmış dev bir imparatorluk. Osmanlının Yunanistan’da bulunan çok önemli eserlerinden oluşan sergimizle geçmişten günümüze uzanan kültürel değerlerimize sahip çıktığımızı bir kez daha göstermek istedik. ” diye konuştu. Sergide en büyük ilgiyi ise Yanya’da bulunan ve halen aslını koruyan Aslan Paşa Camii gördü. Vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gören sergi bir hafta boyunca izlenime açık kalacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz