Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN TAHSİN, AVRUPA GAZETECİLER DERNEĞİ YUNANİSTAN TEMSİLCİSİ GÖREVİNE GETİRİLDİ

İLHAN TAHSİN, AVRUPA GAZETECİLER DERNEĞİ YUNANİSTAN TEMSİLCİSİ GÖREVİNE GETİRİLDİ

11
0

Yunanistan Batı Trakya’dan Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu’nun aldığı bir karar ile Yunanistan Temsilcisi olarak göreve getirildi. Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, 9 Mayıs 2012 tarihinde Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde gerşekleşen törende Derneğin Rozetini İlhan Tahsin’e takdim etti.

Törene, Anavatan Türkiye’den Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, Türk-Makedon Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nursel Güvenç Sağlam, Bürokrat Mehmet Ali Kılıç, Sinema Sanatçısı Mehmet Emin Eren, TRT Çocuk Gençlik Halk Oyunları Yönetmen M.Cahit Başalan katıldı.

Törende, Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, DEB Partisi Başdanışmanı GTGB eski Başkanlarından Arif Hüseyinoğlu da hazır bulundu.

GTGB’de gerçekleşen toplantıda İlhan Tahsin, Batı Trakya’da Türk basının karşılaştığı sorunları aktardı ve Batı Trakya Türk Basını’nın Yunanistan’da Gazeteciler Derneklerine üye olarak kabul edilmediklerini dile getirdi.

Millet ve Gündem gazetelerine Yunanistan’da mahkemeler tarafından uygulanan ağır cezaları da dile getiren İlhan Tahsin, bu gazetelerin eğer bu uygulamalar devam ederse kapanmayla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulundu ve Avrupa Gazeteciler Derneği’nin bu konuda fikirlerini sordu.

Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, toplantıda yaptığı konuşmada, Batı Trakya’daki Türk Basını’nın sorununu yakından takip ettiklerini ve bundan böyle Yunanistan Temsilcisi olarak göreve getirdikleri İlhan Tahsin aracılığı ile sorunları ilk elden doğru biçimde Yunanistan Temsilciliği vasıyasıyla, Uluslararası alandanda gerekli kuruluşlara aktarma şansının doğduğunu dile getirdi. Dernek olarak gerek Türkiye, gerekse Avrupa’da diğer Kuruluşlarla da işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Adnan Fişenk, “amacımız dünyada gazetecilerin hür bir şekilde çalışmaları, kendilerini ifade edebilmeleri ve ifade özgürlüğü kapsamında yapmış oldukları çalışmalarla kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Biz Dernek olarak gazetecilerin yanındayız. Bundan sonra da inşallah hep birlikte daha güzel etkinliklere ve çalışmalara imza atacağız. Bu sebepten dolayı Yunanistan’da bir Temsilciyi göreve getirdik. Amacımız sadece Soydaş Gazetecilerin değil, komşu ve dost ülke Yunanistan’da Yunanlı gazetecilerin gittikleri uluslararası görevlerde uğradıkları haksızlıklar ve saldırılara karşı sessiz kalmayacağımızı ve basın özgürlüğü için birlikte çalışmanın yollarını arayacağımızı belirtmek isterim. Bu akşam burada bunun temelini atmış bulunuyoruz. Yunanistan gibi komşu ve dost bir ülkede bundan böyle temsilcimizin bulunması bizleri memnun etmiştir.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam da yaptığı konuşmasında, Yunanistan ve Batı Trakya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve komşu dost bir ülkede bundan böyle Avrupa Gazeteciler Derneği’nin bir Temsilcisinin bulunmasını çok olumlu bir hareket olarak gördüğünü söyledi. İki ülkenin son dönemde dostluk ve iyi komşuluk adına atmış oldukları adımları olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini söyleyen Müşavir Cengiz Sağlam, “bu akşam soydaşlarımızla Gümülcine’de birlikteyiz. İnşallah bundan sonra daha sık aralıklarla bir araya gelir ve iki ülkenin dostluğu, halkların kardeşliği adına önemli projeleri birlikte gerçekleştirmenin sevincini yaşarız. Bu akşam kardeşimiz İlhan Tahsin’in Avrupa Gazeteciler Derneği’nin Yunanistan Temsilcisi olarak göreve getirilmesini çok önemli buluyorum. Gazetecilik adına özverili yaptığı çalışmaları önemli buluyorum ve bundan sonra da daha iyi çalışmalara birlikte imza atacağından şüphemiz yok” dedi.

Balkan Ülkeleri ziyaretlerinden dönen heyet GTGB’de çay içip Gümülcine böreği yedikten sonra gerçekleştirdikleri toplantının ardından Türkiye’ye döndü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz