Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “BAŞBAKANIN UYDU ANTENİ VAADİ VE HEBA OLAN 2 MİLYON EURO”

İLHAN AHMET: “BAŞBAKANIN UYDU ANTENİ VAADİ VE HEBA OLAN 2 MİLYON EURO”

30
0

Milletvekili İlhan Ahmet yaptığı yazılı bir açıklamayla Batı Trakya’da soydaşlarına seslendi. İlhan Ahmet hükümetin uydu anteni projesini eleştirdi ve uygulamada 2 milyon euro’nun heba edildiğini belirtiyor.

İlhan Ahmet yazılı açıklamasında, “Azınlıktan seçilmiş olan üç (3) milletvekili ile iktidarda kalan bir hükümetin ve Başbakanın, Azınlığımıza içinde bulunduğu bu ağır ekonomik koşullar altında yardımcı olmayı tercih edeceğine böyle bir tasarrufa gitmesi halkımızda büyük hayal kırıklığı yaratmaktadır. Başbakanı esnafımız, gençlerimiz ve rençperlerimiz için Meclis’te sunduğumuz tekliflerimizi biran önce dikkate almaya bir kez daha davet ediyoruz” ifadelerine yer veriyor.

 

“BAŞBAKANIN UYDU ANTENİ VAADİ VE HEBA OLAN 2 MİLYON EURO”

Sevgili soydaşlarım,

Başbakan Tsipras’ın bölgemize gerçekleştirdiği son ziyaretinde tek taraflı olarak Azınlığımıza vaad ettiği uydu anteni sözünün, bugün vaad olmaktan öteye geçemeyerek bütçeden ayrılan 2 milyon Euro’nun da bu vaadle heba edildiğini görmekteyiz.

Başbakan tarafından önce tüm Azınlık bireylerini kapsayacağı açıklanan uygulamanın daha sonra büyük ölçüde sınırlandırılarak, sadece Balkan kolundaki bazı yerleşim bölgelerindeki Azınlık bireylerini kapsayacağı belirtildi.

Zaten, Azınlık insanının günlük pratiklerinde yaşam kalitesini arttırmada hiçbir katkı sağlamayacak böylesi bir vaadi üstelik Azınlığın talebi olmadığı halde ilan eden hükümetin, böylece sözünü tutamadığına kısa zamanda hep birlikte şahit olduk.   

Azınlık bireylerinin birincil derecedeki yaşamsal ihtiyalarını dikkate almaksınız, uydu anteni ihtiyacı gibi “yaratılan suni ihtiyaç” üzerinden sözde vaadde bulunan iktidar, aslında bu 2 milyon Euro ile Azınlığımıza nasıl gerçek fayda sağlayacağını hiç düşünmediğini, önemsemediğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 

Oysa söz konusu para ile;

1. Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu’na (ELGA)  tütün üreticilerinin ödemek zorunda olduğu yıllık sigorta prim bedeli yarıya indirilebilir,

2. Ülkenin en fakir bölgesi olduğu dikkate alınarak, bölgeye özel Ortak Gayrimenkul Vergisi (ENFİA) bedelinde % 30 indirim sağlanması yönünde düzenlemeye gidilebilir,

3. Genç Çiftçi (νέος αγρότης) programına Rodop İli’nden dahil edilecek çiftçi sayısı arttırılabilirdi.

Azınlık bireylerinin sosyal faydasına katkı sağlayacağı muhakkak olan bu fırsatlar değerlendirilmek yerine, “lüks” niteliğindeki tamamen uydurulmuş bir ihtiyaç üzerinden kaynak israfına gidildiği çok açıktır.

Başbakanın ardından Dijital Politika Bakanı Nikos Pappas’ın Rodop İli’ne gerçekleştirdiği ziyarette, gerek konuyla ilgili gerekse Azınlığın gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik beklentileri karşılayacak gerçekçi bir söylem dile getirememesi de, ne yazın ki hükümetin Azınlığa yönelik umursamaz tutumunda değişiklik olmadığını göstermiştir.

Azınlıktan seçilmiş olan üç (3) milletvekili ile iktidarda kalan bir hükümetin ve Başbakanın, Azınlığımıza içinde bulunduğu bu ağır ekonomik koşullar altında yardımcı olmayı tercih edeceğine böyle bir tasarrufa gitmesi halkımızda büyük hayal kırıklığı yaratmaktadır. Başbakanı esnafımız, gençlerimiz ve rençperlerimiz için Meclis’te sunduğumuz tekliflerimizi biran önce dikkate almaya bir kez daha davet ediyoruz.

Azınlık milletvekili olarak, bölgemizin ve bölge halkının gerçek sorunlarının takipçisi olmaya, pratik ve işlevsel şekilde hayata geçirilebilir çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğimi kamuoyunun dikkatine sunmak isterim.

Saygılarımla

Av. İlhan AHMET

Rodop Milletvekili

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz