Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Lavrion Kampı Teröristler İçin Kullanılıyor”

“Lavrion Kampı Teröristler İçin Kullanılıyor”

3
0

Türkiye’den Yunanistan’a PKK tepkisi! “Lavrion Kampı teröristler için kullanılıyor.”

Türkiye Avrupa’daki PKK eğitiminin devam ettiğini bir kez daha yüzlerine vurdu. Önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birleşmiş Milletler tabelası altındaki Lavrion Kampı Yunanistan tarafından PKK için kullanılıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan ve AB’nin PKK’ya desteğini gözler önüne serdi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, Avrupa’daki Lavrion Kampı’nın PKK için kullandığını dile getirdi.

“Lavrion Kampını PKK lehine harekete geçirdiler”

Soylu, bunun dışında bütün bu karmaşıklığı kullanmak isteyen ülkeler olduğunu da belirterek, “Yunanistan bunlardan birisi. Tabelası ‘Birleşmiş Milletler’ olan Lavrion Kampı’nı Yunanistan yaklaşık 7-8 aydır tekrar PKK terör örgütü lehine harekete geçirdi. PKK terör örgütü kırsalda zayıflayınca, şehirlerde eylem yapma talimatı verdi. Bu talimatı 1-1,5 yıldır Murat Karayılan’ın kendisi yönetmeye çalışıyor. Ama Allah’a çok şükür bir şey olmadı. Buradaki yetkinliklerini, talimat verme alışkanlıklarını Lavrion’a, Yunanistan’a; Yunanistan da uçakla Irak üzerinden terör kamplarına gidebilecek yeni bir hat oluşturmaya çalışıyorlar.” dedi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bizim tespitimiz özellikle YPS eylemleri içinde Lavrion’dan gelen talimatlar olduğuna yönelik. Buradaki tabloyu Yunanistan’a ilettik. İsim isim Lavrion kampına PKK’nın getirdiği, oradan Kuzey Irak’a geçirdiği teröristleri biliyoruz.

Lavrion kampını devreye sokmamış olsalardı bu yıl terör örgütüne katılım çok daha az olacaktı.”

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz