Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KUVELİS: “TÜRKİYE YUNANİSTAN’A KARŞI GERGİNLİK POLİTİKASINI SÜRDÜRECEK”

KUVELİS: “TÜRKİYE YUNANİSTAN’A KARŞI GERGİNLİK POLİTİKASINI SÜRDÜRECEK”

23
0

Yunanistan Savunma Bakan Vekili Fotis Kuvelis “Türkiye Yunanistan’a karşı gerginlik politikasını sürdürecek” dedi.

Yunanistan Savunma Bakan Vekili Fotis Kuvelis bu sabah katıldığı Selanik merkezli FOCUS radyo programında Türkiye’nin Yunanistan’a karşı izlediği tutumu ile ilgili sorulan soruya, “Türkiye Yunanistan’a karşı gerginlik politikasını sürdürecek” dedi.

Bakan Vekili Kuvelis, Başbakan Çipras’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brüksel’de yaptığı görüşme hakkında şunları dile getirdi.

“Yapılan görüşmede sayın Erdoğan tarafından ve sayın Çipras tarafından meseleler gündeme getirildi. Özellikle bizim tarafımızdan iki askerimizin serbest bırakılması getirildi.

Bu görüşmede, Erdoğan’ın 8 Türk askerine (Yunanistan’da bulunan firari 8 Fetö’cü) değinmesine rağmen, ilk kez iki konuyu doğrudan ilişkilendirmediği de gerçek ve net.

Erdoğan, ülkesinin Yunanistan ile ilişkilerinde gerginlik şiddetini arttırmaya devam edecek. Kesinlikle dalgalanmalar ile bir gerilim. Bu yönde, muhtemelen farklı biçimlerde devam edecektir.

Biri, yakın geçmişte saldırgan retorik seviyesinde ve pratik gerilimin ikinci safhasında, iki askerlerimizi serbest bırakmamaya devam ettiği için, bu meseleyi doğrudan ya da dolaylı olarak, duruma göre, ülkemizde sığınma hakkı alan 8 Türk askerin iadesi ile ilgili değişen bir yoğunlukla devam edecektir. Her halükarda, biz birçok alanda baskımıza devam ediyoruz. Erdoğan’ın yaptıklarıyla aldığı olumsuzluklar karşısında, kabul etmesi için daha genel bir baskıya dahil etmeye çalışıyoruz.

Benim umudum, Yunanistan hükümetinin talebi, askerlerin en kısa zamanda geri dönmesi, ancak katti suretle biz Erdoğan ile iki ayrı konunun, iki personelimiz kabul edilemez şekilde gözaltında tutulmasını ve 8 askerin durumunu aynı olarak değerlendirmiyor ve alışveriş değişikliği yapmıyoruz.

Erdoğan ve Türkiye “revizyonist” bir ülke, Ege’de tartışmalı “gri bölgelerin” var olduğu görüşünü ifade etmeye devam edecek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz