Ana Sayfa Batı Trakya Haber Koronavirüs Tamam Da, Kiraz Üreticilerinin Durumu Ne Olacak?

Koronavirüs Tamam Da, Kiraz Üreticilerinin Durumu Ne Olacak?

0
0

Rodop ilinin Yaka bölgesinde kiraz hasatı dönemine az bir süre kaldı. Şu an Rodop ili yetkili makamları, yerel yöneticiler kiraz üreticilerinin durumları hakkında herhangi bir önlem aldı mı? Özellikle Yassıköy Belediyesi’nin Kiraz üreticilerinin halka satışı konusunda bir çalışması var mı, yapıldı mı?

Büyük bir ölçüde geçimini Kiraz’dan sağlayan Yaka bölgesindeki ailelere yardım eli uzatılacak mı?

Örneğin geçmiş yıllarda olduğu gibi, Kiraz üreticileri Kirazlarını Gümülcine caddelerinin bazı belirgin noktalarında vatandaşa satma imkanı verilecek mi?

Yassıköy Belediyesi bu konuda Gümülcine Belediyesi ile çözüm üretmek üzere herhangi bir girişimde, görüşmede bulundu mu?

Koronavirüs tamam da, yaşam tüm hızıyla devam ediyor. Kiraz üreticilerine yönelik Koronavirüslü dönemde veya Koronavirüs sonrası dönemde önlemler aşama aşama kaldırılırken bir planlama mevcut mu?

Kiraz hassas bir ürün ve bekleme gibi bir lüksü yok! Bölgedeki Kiraz işletme tesislerinin bir çalışma ve ürünü alma şekli ve standartı var. Bu standartlar dışında kalacak olan Kirazları üreticilerin bizzat kendilerine satma imkanı verilmesi gerekmez mi? Hele bu ekonomik çöküşte ailelerin buna çok ihtiyacının var olduğu biliniyor.

Öyleyse haydi bakalım masa başında yönetmek değil, araziye inin ve bu defasında özellikle Kiraz üreticilerine derin bir nefes aldıracak kararları alın ve bu insanlara yardımcı olun. Kaldı ki siyasiler olarak işiniz de çözüm bulmak ve uygulamaya koymak. Seçim öncesi dönem bitti! Artık laf değil, iş üretmek zamanı geldi.

BİRLİK Gazetesi olarak bekleyelim ve görelim diyoruz. Biz halkımızın sesi ve kulağıyız ve yanındayız. Sizlerin halkımıza yönelik yapacaklarınızı bekliyoruz! Bunu Rodop ilindeki tüm siyasilerden bekliyoruz. Sadece Yassıköy Belediyesi değil, Gümülcine Belediyesi de elini taşın altına koymalı. Milletvekilleri ve Eyalet Meclis üyeleri onlar da bu işin derhal kıyısından köşesinden tutmalıdırlar.

Görelimmm!!!!!