Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KIZIL YIDIZ (APS DOKOS) MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

KIZIL YIDIZ (APS DOKOS) MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

19
0

Rodop Amatör Ligi’nin önemli takımlarından Domruköy, geçmişte birçok başarıya imza atmış olmasına rağmen, son yıllarda istikrarı bir türlü yakalayamadı. Son iki sezon takımın başkanlığını köy esnaflarından marketçi Mehmet Küçük yapıyordu. Başkan ve üyeler görev sürelerinde takıma daha fazla ekonomik gelir sağlamak için çalışmalar yaptılar, kendi bütçelerinden ayırdılar. Ancak takıma köy halkından destek gelmeyince yönetimin tüm çabalarına rağmen kötü gidiş ligden çekilme ile sonuçlandı.

Geçen yıl B kategorisinde mücadele etmesi gerekirken başarısızlık, istikrarsızlık ve ekonomik problemler takımın ligden çekilmesine neden oldu. 1993 yılında kurulan APS DOKOS takımı 10 yıl önce de ligden çekilmişti. 2000’li yıllarda yönetimin başına gelen Mustafa Salim takımın yeniden lige dönmesini sağladı. Bu süreç kesintisiz 2010 yılına kadar Oral Salim ile devam etti. 2010 yılında yönetimde değişikliği yaşandı ve takımın başkanı Mehmet Küçük oldu. İki sene süren görevin ardından mevcut yönetim görevi bırakınca takım ligden çekildi.


Takımın ligden çekilmesini kabullenmeyen köy gençleri harekete geçerek takımın yeniden lige dönmesi için kendi aralarında toplantılar yaptılar.
Takım yeni sezonda 20 genç yönetici emanet. Gençlerin başında takıma yıllarca hizmet vermiş Oral Salim var. Toplantıların ardından yönetim belirlendi, üyeler kendi aralarında görev dağılımı yaptı. 


APS DOKOS, yeni sezonda Rodop Amatör Ligi C kategorisinde mücadele edecek. Domruköy büyük bir köy olmasına rağmen geçmiş yıllarda kadrosunda çok sayıda yabancı oyuncu bulunduruyordu. Bu nedenle de köy gençleri takımda çok fazla yer bulamıyordu. Ancak genç yöneticiler yeni sezonda takıma farklı bir görüntü kazandıracak gibi görünüyor. Takım iskeletinin %80’i yerli oyunculardan oluşturmayı hedefliyor. Takımın başına ise futbolseverlerin de yakından tanıdığı Domruköy’ün iki tecrübeli oyuncusu Özcan Hasan ile Hasan Mehmet getirildi. Takımın gidişatı bu iki tecrübeli isimden sorulacak. Takımı hem sahada hem de saha dışında gençler yönetecek. Gençler takımın kasasına 200’er euro koyarak görevlerine başladılar. Ayrıca yapılan bağışlarla da 2000 Evro civarında bir miktar toplamayı başardılar. Yeni sezonda takımı yönetecek gençler, görevleri ve meslekleri şu şekildedir.

Domruköy Futbol Takımı Yönetim ve Denetim Kurulu

Yönetim Kurulu

Başkan: Oral Salim (Cafe&Club&Internet )
Asbaşkan: Murat Ahmet (Türk Dili Edebiyatı Mezunu Öğretmen)
Başkan Yardımcısı: Sadettin Hüseyin (Kasap)
Genel Sekreter: Rıdvan Reşit (Doğalgaz ve petrol mühendisi / Tamirci)
Kasadar: Vedat Salih (Kahveci)
Kasadar Yardımcısı: Sedat Hasan (İşletme Mezunu)
Malzeme Sorumlusu: İbrahim Hüseyin (Tostçu)
Genel Menejer: Erol Şerif (Kasap)
Basın Sorumlusu: Şâkir İbrahim (Elektrikçi)

Denetim Kurulu

Başkan: Yüksel Halil (İnşaat Malzemecisi)
Mehmet İbrahim (Kasap&Marketçi)
Burhan Hasan (Muhasebeci)
Mustafa Hüseyin (Berber)
Hasan Salih (Marangoz)
Murat Mehmet (Benzinci&Aleminci)
Halil Ahmet (Traktör Ustası)
Tarkan Murtaza (Bilgisayarcı)
Hikmet Salih (Tostçu)
Şerif Şerif (Fizyoterapist)

Gençler Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i ziyaret ettiler

Domruköy futbol takımının yönetimine talip olan gençler, yönetim kurulunu ve görev dağılımını belirledikten sonra ilk olarak Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i ziyaret etti.
Belediye başkanını makamında ziyaret eden genç yöneticiler, gelecekte takım adına yapmak istedikleri çalışmalar, projeler hakkında başkan İbrahim Şerif’i bilgilendirdiler. Yöneticiler ayrıca başkandan bazı talepte de bulundular. Genç yöneticileri taleplerini dinleyen belediye başkanı, yönetim olarak onların isteklerine karşılık vermeye çalışacaklarını ifade etti, yönetimi devralan gençleri tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Samimi ortamda geçen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

İlk transferler yapıldı

Yeni yönetim göreve başladığı andan transferler için kolları sıvadı ve yeni sezon için güçlü bir kadro kurmak için çalışmalara başladı. Yönetim bugüne kadar yapmış olduğu transferler içerisinden şu isimler yer alıyor. Kozlukebir takımından Harun Ali, Gökhan Mehmet ve Şerif Hüseyin, Menetler takımından Özcan Hasan, Arif Küçük, Sirkeli takımından Ferda Ali, Enes Küçük, Yenicemahalle takımından Hasan Mehmet ve Mustafa Mehmet, Sirkeli küçük takımdan Ali ile Ferda ve Çelebiköy takımından Altay gelecek yıl APS DOKOS yada KIZILYILDIZ için ter dökecekler.

Takım yeni sezonda KIZILYILDIZ ismi ile mücadele edecek

Domruköy futbol takımı geçmiş yıllarda oynadığı maçlarda APS DOKOS ismi ile mücadele ediyordu. Ancak, yeni yönetim ile birlikte takımın isminde de deşiklik yaşanacak. Takım yeni sezonda ERYTHROS ASTERAS yani KIZILYILDIZ ismi ile mücadele edecektir. Yönetim kurulu üyeleri takım isminin KIZILYILDIZ olması konusunda karar aldılar. Karar mahkemeye de bildirilmesi gerekiyor. İsmin resmi olarak değiştirilmesi ancak mahkeme kararı ile mümkün. Bu nedenle yönetim tarafından alınan kısa süre içerisinde mahkemeye bildirecek ve ismin mahkeme kararı ile de resmi olarak değiştirilmiş olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz