Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KETENLİK’Lİ GENÇLER YAPARSA BÖYLE YAPAR!

KETENLİK’Lİ GENÇLER YAPARSA BÖYLE YAPAR!

17
0

 

İskeçe Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ketenlik köyü gençleri tarihi bir başarıya daha imza attı. Attıkları bu başarılı imzayla da bir bakıma Batı Trakya’da birşeylerin öncülüğünü yapıyorlar. Ketenlikli gençlerin organize ettiği “8. Ketenlik Gençlik Festivali”, binlerce kişiyi bir araya getirdi. Stadı dolduran gençler, Murat Kekilli’nin söylediği şarkılara eşlik etti, doyasıya eğlendiler. Kısacası dün gece Ketenlik’te yaşanan güzellikleri anlatmaya kelimeler yetmez. Ancak Yunanlı yetkililerin katılmaması Ketenlik gençlerine ve bölge halkına saygısılık olarak algılandı.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu sayın İlhan Şener’in eşiyle birlikte katılması Ketenlik’li gençleri ve Ketenlik halkını o kadar memnun etmiş ki, Başkonsolos İlhan Şener’in konuşmasını sık sık kesen gençler “Helal Olsun Sana Helal Olsun” sesleriyle stadı inlettiler. Bu güzel ve gönülleri okşayan tezahhüratın ardından Başkonsolos İlhan Şener konuşmasının bir bölümünde, benim kökenim de Balkanlar’dan geliyor. Bulgaristan göçmeniyim. Bende Balkan çocuğuyum. Dolayısıyla sizlerden biriyim. O yüzden bu akşam kendimi sizlerin huzurunda Ketenlikli biri olduğumu ilan ediyorum” jeştini yapmasıyla tüm stad ayağa kalktı.

 

HERŞEY MUHTEŞEMDİ

Batı Trakya Türkleri’nin din, dil, tarih, kültür, örf adet ve ananelerinin canlandırıldığı festivalde, Murat Kekilli konseri hariç, dün gece sahnede sergilenen diğer bütün etkinliklerin Ketenlikli gençler tarafından hazırlanması dikkat çekti. Nasrettin Hoca masalını oynayan küçük kardeşlerimiz gerçekten muhteşemdi. Sezgin Çıtak’ın koordine ettiği Işık Gösterisi ise Ketenlikli çok değerli kızkardeşlerimiz evlatlarımız tarafın büyük ustalıkla ve merakla sergilendi. Diğer bütün oyunlardaki azim ve emek beceri görülmeye değerdi.

Ketenlik gençliği, ayağı yere basan, ne istediğini bilen azimli, geleceği kurgulamak isteyen son derece dinamik bir gençlik. Bölgenin kalkınması için, bölgenin ilerlemesi için, Ketenlik’in tanıtılması için canla başla çalışıyorlar.

 

KİMLER KATILDI?

Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve değerli eşleri Nurel Şener’in yanısıra, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, PASOK İskeçe sabık milletvekili Çetin Mandacı, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, BAKEŞ ve Mustafçova Belediyesi muhalefet Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Sayın Kemal Yurtnaç’ı temsilen Recep Paçaman katılanlar arasında yer aldı.

 

KETENLİKLİ GENÇLERE HAKARET SAYILDI

 

Festivalde Ketenlikli gençler tarafından her şey o kadar ince ve ayrıntılı bir şekilde düşünülmüş ki, Ketenlikli gençlerin sahnelediği skeçlerin içinde Yunanca seslendirmeli skeçlerin olmasına rağmen Yunanlı yetkililerden kimsenin katılmaması dikkat çekti. Bir bakıma bu Ketenlikli gençlerin Batı Trakya’da Türklerle Yunanlıların uzun yıllar birlikte yaşama ve var olmaya verdiği saygı ve öneme hakaret olarak algılandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Murat kekilli, söylediği şarkılarla festival alanını dolduran binlerce genci coşturdu. Murat Kekilli ile tempo tutan gençler doyasıya eğlendi.

Başkonsolos Osman İlhan Şener küçük çocuklarıda unutmadı. Onlara Türkiye’deki futbol takımlarının birer formasını hediye etti. Çocuklar bununla da yetinmediler ve başkonsolostan imzalamasını istediler. O da çok sevdiği ve yarınlarına inandığı çocukları kırmadı protokoldeki yerinden kalakarak çocukların formalarını imzaladı. Çocukların ise mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz