Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KERİM URAS: “SELANİK’İN DOĞAL AÇILIM ALANLARI İSTANBUL VE İZMİR OLABİLİR”

KERİM URAS: “SELANİK’İN DOĞAL AÇILIM ALANLARI İSTANBUL VE İZMİR OLABİLİR”

13
0

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Selanik’te resmi temaslarda bulundu. İlk önce Selanik Bölgesi Bölge Genel Sekreter Yardımcısı Apostolos Tzitzikostas’ı ziyaret eden Büyükelçi Kerim Uras, burda yaklaşık 1 saat kaldı ve Selanik-Halkidiki bölgesinin turizm potansiyeli hakkında ve işadamlarının yapabilecekleri yatırım alanlarını görüştükleri belirtildi. Ziyaret sonrası kısa bir değerlendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Apostolos Tzitzikostas, “bugün sayın Büyükelçiyi ve Selanik Başkonsolosunu büyük bir mutlulukla kabul ettim. Son döneme Selanik ile gelişen güzel ilişkileri bir kez daha gözden geçirdik, ticaret ve turizm alanında yapılabilecek çalışmaları bir kez daha birlikte konuşma fırsatını yakaladık. Bu ziyaretin önemi tüm ziyaretler gibi büyük önem taşımaktadır. Ben sayın Büyükelçiden, çok önem verdiğimiz ticaret ve turizm alanında yardımcı olmasını istedim. Yunanistan ve Türkiye birçok konuda konuşuyorlar, ancak iki ülkeninde birçok ortak noktada iş imkanlarının bulunduğunu biliyoruz. Bizler de Selanik bölgesi olarak bu imkanların neler olduğunu araştırıp konuşuyoruz “dedi.

Sırasıyla bu ziyareti değerlendiren Büyükelçi Kerim Uras, Selanik’in Balkanların önemli giriş noktalarından biri olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Biz Yunanistan’ın her tarafını ziyaret edip öğrenmeye çalışıyoruz. Halkidiki bölgesi, turizm bakımından çok potansiyeli olan bil bölgedir. Selanik te Balkanlar’ın belki de en önemli giriş noktalarından bir tanesi. Selanik’te çok önemli yatırım imkanları var ve bir ikincisi de fuar imkanı var. Aynı zamanda bölge de çok ilgi çekici, dolayısıyla Türk iş adamları için de çok ilgi çekici bir bölge olduğunu düşünüyorum. Ekonomimiz de yüzde 10 büyüdüğü için iş adamlarımız, daha yeni yerlere yönelmeye ilgililer ve biz de bu konuda hep birlikte imkanları araştırdık. Son olarak şunu ilave etmek istiyorum; böyle iş imkanların olabilmesi için ilk şart, iyi bağlantıların olması onun için de gemi seferleri, Selanik’in doğal açılım alanları İstanbul ve İzmir’e olabilir, bunlara baktık ve bunlar bizim için büyük bir potansiyel taşımaktadır” dedi.

 

Büyükelçi Kerim Uras, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile birlikte Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası Başkanı Jannot Apikyan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplantıda biraraya geldi. Toplantıda iş imkanlarının karşılıklı olarak ele alındığı belirtildi.

 

Bu toplantının ardından Büyükelçi Kerim Uras ve Başkonsolos Tuğrul Biltekin, Makedonya – Trakya Müslümanları Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaret Dernekte gerçekleşti. Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu Büyükelçi Kerim Uras’a Derneğin faliyetleri hakkında bilgi verdi. Kerim Uras’ta burada yaptığı kısa sohbet konuşmasında, “sizler Yunanistan vatandaşlarısınız ve dolayısıyla siz ve çocuklarınız buralarda başarılı olabilmeniz için Yunancayı çok iyi öğrenip konuşmanız gerekmektedir. Böylece ülkenize de önemli katkılarınız olacaktır. Tabii ki kendi kültürünüzü, dilinizi gelenek ve göreneklerinizi de yaşatarak” dedi. Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu Büyükelçi Uras’a bu ziyaretin hatırası olarak bir plaket sundu.

 

Büyükelçi Kerim Uras, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile birlikte Selanik Belediye Başkanı Ioannis Boutaris’i ziyaret etmek üzere Belediye binasına geçti. Başkan Boutaris Kerim Uras’la yaklaşık 1 saat görüştü ve son döneme özellikle turizm alanında yaşanan olumlu gelişmelerin ele alındığı ifade edildi. Karşılıklı hediyelerin sunulmasının ardından ziyaret son buldu.

Selanik temaslarını tamamlayan Büyükelçi Kerim Uras Atina’ya döndü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz