Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KATAR BAHANE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME ŞAHANE

KATAR BAHANE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME ŞAHANE

21
0

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğü Katar ziyaretinin altında, medyaya yansıyandan farklı hesapları olduğu öne sürüldü.

Ethnos gazetesinin haberine göre Samaras’ın dış yatırımları çekmek için Katar’a gittiği şeklindeki resmi açıklamaların, bu ziyaretin sonuçlarına bakıldığında “Yunan hükümetinin uydurduğu bir masal olduğunun” anlaşıldığı belirtilerek, ziyaretin gerçek amacının Samaras’ın medyadan uzak bir ortamda Erdoğan ile görüşmesi olduğu ileri sürüldü.

Görüşme için yapılan resmi açıklamaların “suları bulandırmaktan öteye gitmediği” kaydedilen yazıda, görüşmenin ana konusunun Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki doğalgaz planlarını gerçekleştirmesini önlemek olduğu belirtildi.

Erdoğan-Samaras görüşmesinde Azerbaycan doğalgazını, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk üzerinden, ardından da denizaltına döşenecek boru hattı ile İtalya’ya nakledilmesini hedefleyen “Transandriyatik Boru Hattı” (TAP) projesinin ele alındığı vurgulanan yazıda, bu ABD projesinin gerçekleşmesi halinde, Rusya’nın doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşmesine ihtimal kalmayacağı ifade edildi.

Samaras’ın Katar’a hareketinden önce Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, Enerji ve Kalkınma Bakan Yardımcıları ve TAP projesi üzerinde çalışan şirketlerin temsilcileri ile gizli bir görüşme yaptığı belirtilen yazıda, “Samaras siyasi kariyerini güya vatanperverlik söylemi üzerine kurmuştu. Bu dönem başbakan olmasından sonra bitti. Samaras, Amerikalılara istedikleri her şeyi verip Rusları satmak için Katar’a gitti” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz