Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS, YUNAN HALKINI T.C. BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN KORUSUN DİYE DEDEAĞAÇ BÖLGESİNDEN ADAY OLMUŞ

KAMMENOS, YUNAN HALKINI T.C. BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN KORUSUN DİYE DEDEAĞAÇ BÖLGESİNDEN ADAY OLMUŞ

17
0

“Bağımsız Yunanlılar” Partisi Başkanı Kammenos (Yanık), seçim startını aynı zamanda aday olduğu Meriç (Evros) bölgesinden başlattı. Cuma günü geldiği Dedeağaç Dimokritos Havaalanında gazetecilerin sorularını tanıtlayan Kammmenos, Yunanistan’da tüm siyasi partilerin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’ndan Milletvekili adayı aldıkları için de tepki gösterdi. Kammenos, siyasi partilerden aday olan Batı Trakya’lı Yunan vatandaşı Türkleri de “Türkiye’nin Ajanları” olarak nitelendirdi ve T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’na saldırdı.

Kammenos, bölgedeki ziyaretinin ilk günü Dimetoka, Ferecik ve Sofulu bölgesindeki Türk-Yunan sınırındaki askeri karakolları ziyaret etti. Kammenos yarın bölgedeki Lagos (Tavşanyeri), Nea Vissa (Yeni Bosna), Plati köylerindeki askeri kışlaları ziyaret edecek ve Türk-Yunan sınırında yapılması planlanan tel örgünün bölgesini ziyaret edecek.

Evros (Meriç) bölgesinden aday olması konusuna değinen Kammenos, Gümülcine’deki T.C Başkonsolosluğu elemanları tarafından organizeli bir şekilde saldırıya mahruz kalan ulusal egemenligin ve Trakya bölgesindeki Yunanlıların haklarını savunmak için aday olduğunu iddia etti ve Başkonsolosluğun çıkarlarına karşı bunu seçtiğini belirtti.

Kammenos 6 Mayıs seçimlerinde hedeflerinin “Bağımsız Yunanlılar” Partisi’nin Evros bölgesinden güçlü bir şekilde bölgeden birinci güç olarak çıkmak istediklerini belirtti. Trakya’nın çok hassas bir bölge olduğunu belirten Kammenos, bölgenin hedef olarak bir savaşa mahruz kaldığını ve önceki hükümetlerin uyguladığı siyasetle bunu daha fazla tehlikeye attıklarını söyledi ve şimdiye kadar Türkiye’yi taraf olduğu anlaşmaları uygulamaya ikna etmedikleri için eleştirdi. Son olarak kaçak göç sorununun ortadan kalkması için “Schengen ve Dublin 2” anlaşmalarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz