Ana Sayfa Batı Trakya Haber İskeçe’de Ortaokul Öğrencilerine “Küçük Asya Felaketi” Etkiniği Düzenlediler

İskeçe’de Ortaokul Öğrencilerine “Küçük Asya Felaketi” Etkiniği Düzenlediler

2
0

İskeçe’de 3. Devlet Ortaokulunda öğrencilere sözde “Küçük Asya Felaketi” adı altında bir etkinlik düzenlendi.

2021 yılının son günlerinde İskeçe’de 3. Devlet Ortaokulunda öğrencilere sözde “Küçük Asya Felaketi” adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğin ana konuşmacısı ise Trakya Demokritos Üniversitesi Tarih ve Etnoloji Bölümü’nde eğitim görevlisi Profesör olan İoannis Bakirtzis idi.

Konuşmacı İoannis Bakirtzis, Anadolu’danMübadele ile gelen bir ailenin çocuğu olarak yaşadığı kişisel deneyimlere atıfta bulunarak, tarihi olayın boyutlarını fotoğraflarla öğrencilere sundu.

Sunumda öğrencilere, Nüfus Mübadelesi Anlaşması ile karşılıklı olarak yer değiştiren toplumların, Türkiye’nin Anadolu’nun değişik bölgelerinden göç eden Rumlar’ın yerlerinden yurtlarından zorla, “barbarlıkla” kan ve gözyaşı ile kovuldukları dile getirildi ve bu da sözde “Küçük Asya Felaketi” olarak anlatıldı.

Etkinlikte müzisyen Alkis Plakias yönetimindeki okul korosu da hazır bulunurken, okul öğrencileri sözde “Küçük Asya Felaketi”ne atıfta bulunan edebi kitaplardan alıntılar okudular.

Etkinliğe katılan İskeçe Metropoliti Panteleimon öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, Karadenizli bir göçmen olan Metropolit Polikarpos Psomiadis’in hayatından kesitler sundu.

Etkinlikte, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi tarafından yayınlanan ve okula bağışlanan kitaplar da sergilendi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz