Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

İSKEÇE’DE HATİM MERASİMLERİ BÜYÜK COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

21
0

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik ve Dolaphan Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri büyük coşkuyla gerçekleşti.

7 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde önce Dolaphan sonra da Ketenlik’te dualar eşliğinde Kurban kesimi gerçekleşti. Her iki Kurban kesimi merasimine Faziletli İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

8 Mayıs Pazar günü gerek Ketenlik, gerekse Dolaphan köylerinde yapılan hatim törenlerine; Müftü Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve kalabalık cemaat katıldı.

Hatim merasimlerinde Müftü Mete yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “240 İmam Yasası”nın azınlığın dini kimliğine saldırı olduğunu ve dik durmak gerektiğini ifade etti. Müftü Mete konuşmasında “çocuklarımızı yarınlara iyi hazırlamak için çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerektir” dedi.  

Hatim törenlerinde Başkonsolos Ai Rıza Akıncı ve Belediye Başkanı Cemil kabza da birer selâmlama konuşması yaparak hocaları, velileri ve öğrencileri tebrik ettiler.

Hatim merasimlerinin ardından törenlere katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

7 Mayıs Cumartesi günü Güney Mahalle Kur’an Kursu öğrencileri de bir hatim töreni gerçekleştirdiler. Coşkulu geçen hatim töreni, köy halkının katılımı yanı sıra, Faziletli Müftü Ahmet Mete ile Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da katıldı. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz