Ana Sayfa Batı Trakya Haber İdadiye Öğrencilerinin Büyük Başarısı

İdadiye Öğrencilerinin Büyük Başarısı

0
0

Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu öğrencilerinden büyük başarı. İdadiye İlkokulunda oluşturulan Robotik Kodlama takımları İskeçe’de gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girmekle kalmadı, büyük başarı elde ederek Atina’da Yunanistan geneli olarak düzenlenecek yarışmaya gitme hakkı kazandı.

Konuya ilişkin İdadiye Okul Aile Birliği tarafından yapılan bu yarışma ve elde edilen sonuçlar hakkında yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama aynen aşağıdaki gibidir:

BASIN BİLDİRİSİ

Okul olarak  (WRO) (World Robot Olympiad) Dünya Robot Olimpiyatlarına katıldık.

Küçük sınıf guruplarından 2. Sınıflardan 5 kişilik takım ve 3. Sınıflar 5 kişilik takımlar şeklinde katıldık.

Büyük sınıf gruplarından  4. Sınıflar 5 kişi ve 5 sınıflar 3 kişi olmak üzere  toplam iki takım şeklinde katıldık.

Doğu Makedonya-Trakya Bölge finali 7 – 8 Mayıs tarihlerinde İskeçe’de yapıldı. Bu finalde çocuklarımız çok büyük bir mücadele örneği gösterip okulumuzu, bölgemizi ve azınlığı temsil etti.

Doğu Makedonya-Trakya Bölge finallerine resmi olarak kayıtlı öğrenci sayısı 300 olarak açıklandı. Ve Yunanistan geneli ise 24.000 resmi kayıt başvurusu yapıldı. 8 Mayıs Pazar günkü final ise Yunanistan (Atina) finaline gitmek için son viraj idi.

Son ana kadar yarışan çocuklardan DM/T Bölgesindeki bütün takımlardan kural gereği sadece 2 küçük 2 de büyük gruptan olmak üzere 4 takım Atina’ya gidiyordu.

İlk 3 dereceye girenler madalya hakkı kazanıyordu.

Sonuç olarak;

İdadiye Robotik Kodlama takımlarımız:

Küçük gruplardan her iki takımı da (diğer herkesi eleyip) 2’de 2 yapıp finale göndermeyi başardık.

Büyük gruplardan ise 1 takımımız ikinci olup finallere giderken, diger takımımız DM-Trakya üçüncüsü olup iyi bir derece ile okulumuzu temsil etti.

Dogu Makedonya-Trakya Bölgesi (İlkokullar kategorisinde)  Atinaya, giden 4 takımdan 3’ü okulumuzdan olması bizi onurlandırıp gururlandırmıştır.

Bu konuda  bize güvenen ailelerimize, çok çalışan öğrecilerimize ve çok büyük emeği olan Elif Molla öğretmenimize teşekkürlerimizi sunup tebrik ediyoruz.”

İDADİYE OAB.

Sabire İsmail Dikili

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz