Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN VE MANDACI’DAN, DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMA

HACIOSMAN VE MANDACI’DAN, DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMA

20
0

 

PASOK milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı, 19 Temmuz tarihinde T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara’daki görüşmeleri sonrasında ortak bir basın açıklaması yayınladılar.

Yapılan açıklamada milletvekillerinin Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıya, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Ak Parti’nin Batı Trakya kökenli Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun da katıldıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca, Davutoğlu ile olumlu bir havada geçen toplantının uzun sürdüğü vurgulandı.

 

Anadolu Ajansı görüşmeyle ilgili haberinde, “Bakan Davutoğlu sabah saatlerinde, temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Batı Trakya Türk azınlığı milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı’yı kabul etti. Milletvekilleri Davutoğlu’na Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını aktardı.” ifadelerine yer vermişti.

 

Hacıosman ve Mandacı’nın Ankara temaslarını içeren ortak basın açıklaması şu şekilde:

“Rodop ve İskeçe azınlık milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı, 19 Temmuz 2011 Salı günü Ankara’yı ziyaret etmişlerdir.

Milletvekilleri, bu ziyaret çerçevesinde aynı gün ilk olarak T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından konutunda kabul edilmişlerdir. Uzun süren toplantıda ayrıca Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve T.C. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez de yer almıştır. Toplantı sıcak ve olumlu bir havada geçip, hazır bulunanlar çeşitli konular hakkında fikir teatisinde bulunmuşlardır.

İki azınlık milletvekili toplantıda, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden ve gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Milletvekilleri azınlık olarak bu süreci desteklediklerini ve bu ilişkilerin daha da güçlü ve kalıcı hale gelmesi için gerekli çalışmaların devamı için her türlü gayreti göstereceklerini bir kez daha tekrarlamışlardır.

Milletvekilleri, aynı gün T.C. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etmişler ve kendisine görevinde başarılar dilemişlerdir.

Milletvekilleri, ayrıca Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Ksidas’ı da makamında ziyaret ederek, bir süre görüşmüş ve son gelişmeler hakkında kendisinden bilgi almışlardır.

İki azınlık milletvekili, bu ziyaret esnasında yurtdışında bulunan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la da en yakın zamanda görüşeceklerini kamuoyuna bildirirler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz