Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN ‘62 YAŞINDA EMEKLİ OLMA HAKKI’NI MECLİS’E TAŞIDI

HACIOSMAN ‘62 YAŞINDA EMEKLİ OLMA HAKKI’NI MECLİS’E TAŞIDI

19
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İoannis Vruçis’e hitaben sunduğu soru önergesi ile, 40 yıl boyunca OGA’da (Çiftçi Sigortaları Kurumu) sigortalı olan çiftçilerin 62 yaşında emekli olma hakkı verilmesi konusunu, meclis gündemine taşıdı.

Soru önergesinin tam metni

SAYIN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

KONU: Çiftçiler için emeklilik şartlarının, diğer sektör çalışanları ile aynı olması

Ülkemizde diğer sektör çalışanlarıyla kıyaslandığında, 67 yaşından önce emekli olma hakkına sahip olmayan kişiler yanlızca OGA (Çiftçi Sigortaları Kurumu) sigortalısı olan kişilerdir. Çiftçilerimizin maruz kaldığı bu haksızlığı daha önce, 10651/16.05.2013 sayılı ve tarihli sunduğum soru önergesiyle de dile getirmiştim ancak, bu soruya herhangi bir yanıt alamadım.

Başbakan, geçtiğimiz Şubat ayında Mecliste yaptığı konuşmada, bu sorunun giderileceğine dair bir vaatte bulunmuş idi. Ancak o zamandan beri konuyla ilgili hiçbir girişimde bulunulmadı.

Bu durumdan en çok etkilenen kişiler 1948 ve 1949 doğumlu olan çiftçilerimiz olup, emeklilik şartlarının, diğer sektör çalışanları ile aynı olması yani, 40 yıl boyunca sigortalı olup da 62 yaşında emekli olma imkanı, tüm tarım sektörü çalışanlarının talebidir.

Yukarıdakiler doğrultusunda,

SAYIN BAKANA SORULUR:

OGA sigortalılarına, diğer sektör çalışanları ile aynı emeklilik şartlarına sahip olma imkanı verilmesi, hangi sebepten dolayı gecikmektedir?

40 yıl sigortalı olan çiftçilerimize, 62 yaşında emekli olma hakkı sağlayacak yasal düzenlemeleri ne zaman gerçekleştirecektir?

OGA’da sigortalı olan 1948 ve 1949 doğumlu çiftçilerimiz bu durumdan en çok etkilenen yaş grubu olduğundan dolayı, bu gruba yönelik özel bir itina gösterilecek mi?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz