Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE DİKİŞ, NAKIŞ VE EL BECERİ KURSU YIL SONU SERGİSİ

GÜMÜLCİNE’DE DİKİŞ, NAKIŞ VE EL BECERİ KURSU YIL SONU SERGİSİ

13
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesindeki ELBECERİ Kursu’nun yıl sonu etkinliği 02 Haziran 2012 Cumartesi günü Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği lokalinde yapıldı. Etkinliğe Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Asbaşkanı Osman İsmail, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

 

Açılış konuşmasını kursiyer öğretmeni Mediha Bekiroğlu yaptı. Etkinliğe katılan soydaşlara hoşgeldiniz diyen Bekiroğlu; bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları olan B.T.A.Y.T. Derneği ve B.T.T.Ö.B.’ne teşekkür etti. Daha sonra B.T.A.Y.T.D. Asbaşkanı Osman İsmail yaptığı konuşmasında bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman da yapmış olduğu konuşmada 1971 yılında başlayan bu faaliyetin, bu günlere çok zor günlerden geçerek geldiğini ve bu faaliyetlerin günümüz yaşamına olumlu katkılar sağladığını söyledi. G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan yapmış olduğu konuşmasında el beceri kurslarının önemine değinerek, gerekirse ekonomiye bir katkı sağlamak amacıyla Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde kendilerine bir stand tahsis edebileceklerini söyledi. Son olarak Müftü yardımcısı Fehim Ahmet yapmış olduğu konuşmasında bu etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Fehim Ahmet, el beceri kurslarının, hem kültürümüze hem de folklora önemli katkıları olduğunu ve bu değerlerin daima ön planda tutulması gerektiğini belirterek, bu tip çalışmaların ev ekonomisine de önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kursiyer öğretmenleri Ayla Ali, Emine Hüseyin ve Mediha Bekiroğlu’nun kurs öğrencileri tarafından bir yıl içersinde hazırlamış oldukları dikiş, nakış ve el beceri sanatı dallarındaki çalışmaları sergilendi. Sergiye Batı Trakya Türk Azınlığı kadınının yoğun ilgisi organizasyonu gerçekleştirenleri oldukça memnun etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz