Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE S. MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN YENİ YAYIN

GÜMÜLCİNE S. MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN YENİ YAYIN

18
0

Gümülcine S. Müftülüğü bünyesinde çalışan Kur’an Kursları’nın ihtiyaçlarının karşılanması çalışmaları devam ediyor.

Kur’an Kursları’nın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ihtiyaçlarına cevap verecek konuma gelmesi için disiplinli, programlı çalışmaların yanı sıra, hem öğreticilere hem de öğrencilere yönelik destek yayınlar da bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.

Daha önce yayınlanan “Öğreticiler için Kılavuz 1-2”, “Elifbâ” ve 2 dvd’den oluşan “Kur’an Kursları İçin Materyal – 1”den sonra şimdi de “Sorulu-Cevaplı İbadet Dersi” çalışmasıyla Kur’an Kurslarındaki önemli bir boşluk doldurulmuş olacaktır.

Önümüzdeki aylarda Gümülcine S. Müftülüğü bünyesinde çalışan tüm kurslar arasında gerçekleşecek olan “İbadet Dersi Bilgi Yarışması”nın da veri tabanı konumunda olan bu kitapçık, aynı zamanda her ailede olması gereken özet ilmihal hüviyetine de sahiptir.

Koordinatörlüğünü Müftü Yardımcısı Fehim AHMET’in yaptığı çalışma, bölge başkanlarından oluşan ve bir komisyon tarafından hazırlandı. Kitabın sunuş bölümünde Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF kitabın önemi ve yayınlanması konusunda şu görüşlerini dile getirdi: “Çocukların ana kucağında ve ilkokul çağında doğru ve sağlıklı bilgilerle donatılmaları önemli bir konudur. Bu dönemde anne ve babanın çocuğuna vereceği bilgiler, onun tüm hayatını etkileyebilecek boyuttadır. Bu gözden kaçırılmaması gereken bir gerçektir. Çünkü Sevgili Peygamber Efendimiz’in hadisi şerifinde ifade ettiği gibi, milli ve manevi değerler konusunda çocuğun etkilendiği ilk yakın çevre anne-baba ve içinde yaşadığı toplumdur.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bu konu bizler için daha da önemli hale gelmektedir. Farklı inanç ve kültür içinde yaşayan bizlerin, kendimize ait olan milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımıza doğru öğretme konusunda daha dikkatli olmamız gerekmektedir. Bu değerlerimizi çocuklarımıza öğrettiğimiz zaman gelecek neslimizi de yetiştirmiş olacağız. Gümülcine S. Müftülüğü olarak bizler yaptığımız çalışmalarımızla bu konuda çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kur’an Kurslarımızda uyguladığımız programlarımızla aile ve okul hayatlarında eksik bırakılan bilgileri tamamlamaya gayret ediyoruz.

İbadetlerimizle ilgili özet bilgileri bulabileceğiniz bu çalışmamızla hem ailemizde hem de Kur’an Kurslarımızdaki çocuklarımızın bu alanda sağlıklı ve doğru bir şekilde bilgilendirilmeleri hedeflenmiştir.

Batı Trakya Müslüman Türk insanına sunulan bu çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz