Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE BELEDİYE BAŞKANI PETRİDİS ÇOK GERGİN, TÜRK GAZETECİLERİ MAKAM ODASINDAN KOVDU, ACABA...

GÜMÜLCİNE BELEDİYE BAŞKANI PETRİDİS ÇOK GERGİN, TÜRK GAZETECİLERİ MAKAM ODASINDAN KOVDU, ACABA NEDEN?

26
0

Gümülcine Belediye Başkanı Petridis çok gergin, acaba neden? Yabacıklı halkı ile birlikte yaşanan su sorununu söylemek üzere Belediye’ye gittik, bir güzel kovulduk.

Gümülcine Belediye Başkanı Petridis çok gergin, acaba neden? Hadi biz Türk Gazetecileri makam odasından kovdu, bunu çok eleştirmeyeceğiz, çünkü son döneme siyasi arenada Azınlığa karşı takındığı tavırlarından belli oluyor, ki Petridis bir değişim içinde, eski Petridis değil, geçmişte makam odasının kapıları herkese açıktı, özellikle de Türkiye’den gelen ve kendisini ziyaret eden heyetlerle birlikte Azınlık basınına verdiği pozlar “artistik” tarzındandı, şimdilerde yüzü gülmüyor.

Azınlık basınına “dışarıya çıkın, fotoğraf çekmenizi istemiyorum” diyerek demokrasiden uzak “cuntavari” bir emirle resmen kovabiliyor. Belli ki bu hareketleri ve davranışları onun bir eksen kayması yaşadığını açıkça gösteriyor. Dedim ya Başkan Petridis çok gergin. Azınlık insanı adına, PASOK adına, sosyal demokratlar adına büyük bir kayıp, çok yazık. “Bizim Vali”den sonra “Bizim Belediye Başkanı” idi. Şimdi ne olacak? Eyvah! Böyle devam ederse Başkansız kalacağız galiba.

Sibel Mustafaoğlu’nun “gıkı” dahi çıkmadı, çıkaramadı!!!

Yukarıda belirttiğim bu olayın başka bir acı ve düşündürücü yanı, Azınlığın bir dönem kurduğu “Eşitliğe İlk Adım” listesinden Petridis’in listesine kayan Meclis üyesi bayan Sibel Mustafaoğlu’nun gözü önünde yaşanıyor.

Petridis, Yabacıklı köyünden içmeye suyu dahi olmayan ve kendisiyle görüşmeye gelen Yabacıklı köyü vatandaşlarının gözü önünde bu olayı yapıyor. Türk gazetecileri bir güzel makam odasından kovuyor, hemen makam odasına giriş kapısının önünde ayakta bekleyen Sibel Mustafaoğlu’nun ise Petridis’in bu hareketine karşı “gıkı” dahi çıkmıyor, nedense çıkaramadı!

Zaten bizi desteklemesini de beklemiyoruz canım, Çünkü Sibel hanım da “emir kulu”, Listenin başı Başkan Petridis olduğuna göre ne derse o geçerlidir. Kim bilir, belki de “Eşitliğe İlk Adım” listesinden Petridis’in listesine geçişte anlaşmalar yapılmış olabilir veya yapılmamış olabilir. Hani onları biz bilemeyiz. Sadece çarşı sokakta seçim dönemlerinde duyduklarımızdan bahsediyorum.

Burada Sibel hanımı da Petridis’i de asla karalamıyoruz, amacımız da bu değil zaten. Vatandaşlar hizmet beklediklerini söylüyorlar, biz de takip ederek vatandaşın söylediklerini yazıyoruz. Normal hallerdir bunlar, siyaset yapıyorlar, bu gün rüzgar bu taraftan eser, yarın ise öbür taraftan. Hani rahmetli T.C. Cumhurbaşkanı Demirel’in dillere dolanan bir meşhur sözü vardı, “Dün dündür, bugün bugündür.”

Acaba iki Yunan askerin Edirne’de tutuklu bulunması olabilir mi?

Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis son döneme özellikle Azınlık insanına karşı çok gergin bir turum sergiliyor, acaba bu turumu Azınlık insanına karşı nedendir? İki Yunan askerin Edirne’de tutuklu bulunması olabilir mi?

Bunu neden soruyoruz, çünkü Belediye Meclisinin son toplantısında bizzat Başkan Yorgos Petridis’in önerisiyle, Azınlığa karşı tutumuyla bilinen aşırı sağ eğilimli “Spartakos” listesi Başkanı Kostas Karaiskos ile birlikte hareket ederek, Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılması konusunda bir bildiri hazırlandı ve 13 Azınlık Meclis üyesinin katılmadığı Belediye Meclis toplantısında bildiri oy çokluğuyla oylanarak kabul edildi.

Yabacıklı halkı su sorunu yaşıyor! Başkan Petridis, haberin var mı?

Vatandaşların karşılaştıkları günlük sorunlarıyla uğraşmak yerine, iki askerle uğraşan Başkan Petridis Yabacıklı halkının içme suyu sorunundan haberi var mı acaba? Muhalefet durumdan haberdar, ya iktidar?

Muhalefet listesinden Meclis üyesi Ercan Ahmet ve Hasan Hasan eşliğinde Yabacıklı köyünden bir heyet yaşanan bu ciddi susuzluk sorununu Belediye Başkanı Petridis’e ilettiler. Tabii ki bu ilk değil, su sorunu her yıl yaşanıyor, yeni bir olay değil, ama demek ki bu güne kadar çözülmemiş. Belediye yönetimi Başkan Petridis bu soruna el atmamış, çözmemiş ki her yıl aynı sorun yaşanıyor. Bakalım bu defasında ne olacak. Yabacıklı köylüleri içme suyuna kavuşabilecekler mi.

Sorun değil, Başkan Yorgos Petridis Türk gazetecileri dışarı atsın, Azınlık insanı sayesinde makam odasının forsunu gücünü kullansın, eksen kayması yaşasın, ama yeter ki insanımız suyuna kavuşsun.

Biz neler gördük, ne bedeller ödedik. Buna da katlanırız, vız gelir. Ama bu yaşananları da asla unutmayız! Yazmaktan, sorunları dile getirmekten ise asla geri adım atmayız!!! Çünkü BİRLİK Gazetesi’nin yakası Petridis veya herhangi Yanni-Yorgo’nun elinde değil!!! Dolayısıyla da istedikleri zaman bir o tarafa bir bu tarafa tartaklayamazlar. En çoğu yapabilecekleri şey, gerçeklerin ortaya çıkmasından korktuklarından dolayı makam odalarından kovabilirler!!! Açıkça yazıyorum!!! Bu Böyle Biline!!!

Yabacıklı köylülerine muhalefetten meclis üyeleri Ercan Ahmet ve Hasan Hasan eşlik etti. Belediye Başkanı Petridis’in odasına gidildiğinde sadece köylülerle görüşmek isteğini belirtti ve agresif bir tavırla basının dışarı çıkmasını istedi.

Akmayan çeşmeye, kullanılmayan suya 700 euro fatura!

Yabacıklı köylüleriyle yaptığımız konuşmada, su şebekesi borularının hijyenik olmayan bir şekilde açıkta olduğunu, içmeye su bulamadıklarını, yıkanamadıklarını, en doğal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, hayvanlarını sulayamadıklarını belirttiler ve acilen çözüm beklediklerini aktardılar. Bazı köylüler ise son üç aylık su faturalarının geldiğini, görünce şaşkına döndüklerini, akmayan çeşmeler, kullanmadıkları suların üç aylık faturasının 700 euro gibi bir miktara ulaştığını söylediler.

BASIN AÇIKLAMASI

Gümülcine Belediyesine bağlı Yabacıklı Köyünde yaklaşık ikiyüz insan günlük hayatın en önemli nimeti olan su olmadan 22. gününü yaşıyor.

Gümülcine belediyesinden ve Gümülcine Belediyesi Su İşlerinden kimse bu kadar yıllık bu problem ile ilgilenecek mi?

Köy halkı bıkkın, söylediklerine göre, 2017 yılı Aralık ayı içinde Belediye Başkanını bilgilendirmişler, o da kendilerine bu problemi çözeceğini söylemiş. O zamandan beri Belediye Su İşlerinden ve özellikle Belediye Başkanı tarafından çözüme yönelik bir irade veya bir hareket yok.

Köy sakinlerinin evlerindeki su ihtiyacı devam ediyor ve günlük su ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar. İçmek için hazır su almak zorunda kalıyorlar , ama diğer ihtiyaçlarını temizlik için gerekli olan , küçük çocukları ve yaşlıların olduğu hanelerde sorun çok daha vahim

Gümülcine Belediye Meclisi ana muhalefet listesi başkanı Felina Kazaku, aynı listeden belediye meclis üyeleri Hasan Hasan ve Ercan Amet eşliğinde köyü ziyaret ettiler ve insanların şikayet ve taleplerini dinlediler.

Köy sakinleri bu yaşadıkları sıkıntıdan öfkeliler ve anamuhalefetten sorunun çözümü için müdahale etmesini talep ettiler . Sayın Kazaku yenındaki meclis üyeleri ile bu konuda yazı yazdıklarını ve bununla çözüm önerisi de sunduklarını beyan ettiler.

Bununla beraber sayın kazaku: “Belediye başkanının Tala suladığınız için su yetişmiyor bahanesini kabul etmiyoruz. Öyle olsa dahi ordaki vatandaşlarımızın ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tek geçim kaynağı çiftçiliktir.”

“Teklifimizi 20-4-2018 tarihinde verdik , bu teklif ile broblemi anlatıyor ve problemin çözümü için su yolunun ayrılması ve Kalfa köyünden Yabacıklı köyüne ayrı su hattı çekilmesini istedik.”

“Βu projeyi hayata geçirmek için Belediye Su İşleri neyi bekliyor?”

Kazaku hanım ziyaretinin sonunda Bulduklu köyünde bulunan su deposunun bulunduğu yere gidip incelemelerde bulundu. Su deposu tesislerinin ve su yolunun ne kadar çağdışı ve güvensiz olduğunu yerinde gördü.

Köy sakinlerinin bu sıkıntısının acilen giderilmesi için balediye yöneimin acilen müdahale etmesini ve resmi olarak çalışmalar hakkında köy sakinlerini ve bizi de bilgilendirmesini bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz