Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE ASKERLİK ŞUBESİ KAPANIYOR

GÜMÜLCİNE ASKERLİK ŞUBESİ KAPANIYOR

28
0

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı’nın aldığı bazı harcamalarda kısıtlayıcı kararlar uygulanmaya başladı. Yunan Ordusunun büyük bölümünde harcamalar en minimuma düşürülürken, alınan bu tedbirlerden dolayı yıllık yaklaşık 250 milyon euro devletin kasasına kalacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda Yunanistan’ın hemen hemen her şehrinde bulunan ve hizmet veren Askerlik Şubelerinin “Kalikratis” planına göre kapatılmasına karar verildi. Yeni açılacak olan Askerlik Şubelerinin sadece Eyalet Başkanlığının bölgesinde olacağı belirtiliyor.

Buna göre, Doğu Makedonya-Trakya bölgesinde hizmet verecek olan yeni Askerlik Şubesinin İskeçe’de bulunan 4. Kolordu Komutanlığı’nın merkezinde hizmet vereceği belirtiliyor. Bundan böyle sivillerin işlemleri, (askerlik erteleme v.s.) İskeçe’de olan Askerlik Şubesinde yapılacak.

Şimdiye kadar Askerlik Şubelerinden temin edilen bazı belgelerin bundan sonra “Vatandaşa Hizmet Bürosu” (KEP) tarafından verilmesi için çalışmaların tamamlandığı belirtilirken, kişi veya kişilerin elektronik anlamda (internet aracılığıyla) başvurularını yapmalarına olanak sağlanacak ve böylece kişinin Askerlik Şubesine gitmeden işini KEP’ler aracılığıyla bulunduğu kendi bölgesinde halledeceği ifade ediliyor. Bunun için Askerlik Şubeleri ile KEP’ler arasında gerekli elektronik bağın oluştuğu belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz