Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB HALK OYUNLARI EKİBİ, “MAKEDONYA 25. HIDIRELLEZ-BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ”NE KATILDI

GTGB HALK OYUNLARI EKİBİ, “MAKEDONYA 25. HIDIRELLEZ-BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ”NE KATILDI

23
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Halk Oyunları Öğretmeni Erkan DEMİROĞULLARI başkanlığında GTGB Halk Oyunları Ekibi 07-08 Mayıs 2016 tarihlerinde Makedonya (FYROM) Çalıklı’da düzenlenen 25. Hıdırellez–Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.

Makedonya da 24 yıl aralıksız düzenlenen İlk Resmi Türk Festivalidir. Festival değişik program bölümleriyle Makedonya Türkleri’ni bir araya getirmeye başarmış hatta son yıllarda Balkan Türk topluluklarını bir araya getirmeye devam etmektedir.

Ekibimiz ilk olarak 7 Mayıs 2016 Cumartesi tarihinde açılış gösterilerinde sahne aldı, aynı günün akşamı Strumica meydanında gösterilerini sundu. 8 Mayıs 2016 Pazar günü Çalıklı köyünde düzenlenen Festival Final gösterilerinde sahne alan ekibimiz büyük beğeni topladı.

Festival de Romanya, Bulgaristan, Yalova, Üsküp, İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ekipleri ve İznik Mehter Takımı sahne aldı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu olarak her yıl düzenli olarak bizleri davet eden Hıdırellez Bahar Şenlikleri Derneği Başkanı Dr. Şenol TAHİR’E teşekkür ederiz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz