Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GİRİT’TE YİYECEK BANKASI OLUŞTURUYORLAR

GİRİT’TE YİYECEK BANKASI OLUŞTURUYORLAR

15
0

Yunanistan’da ekonomik krizin etkileri her geçen gün artarken kriz aileleri ve çocukları vurmaya başladı. Girit’te Hanya şehirinde 9-10 ve 11’nci ilkokul-anaokula çocuklarını gönderen veliler bir yiyecek bankası oluşturmaya karar verdikleri ifade ediliyor.

Öğretmenlerinde doğruladığı üzerine, birçok çocuğun parasızlıktan sabah kahvaltısı yapmadan okula geldikleri ve ders boyunca mutsuzluk ve yorgunlukları yüzünden okunan çocukların bir simit dahi almaya paraları olmadığı belirtiliyor.

Flashnews.gr haber sitesine konuşan okul müdürü bayan Maria Klimaçaki, “önceki yıllarda parası olan çocukların şimdi parası olmadığını görüyoruz. Tabii ki bu bizide üzüyor ve zor durumda bırakıyor. Bunun üzerine bizlerde okul kantinlerinden parası olmayan çocuklara bedava kahvaltılık vermeye başladık. Bu sebeple Okul Aile Birliği bedava kahvaltı bankasını oluşturma kararı aldı. Yiyecek Bankası, Girit Yüksek Meslek Okulu’na ait tesislerde oluşturulacak ve bu hizmet psikologlar ve sosyal hizmet memurları tarafından öğrencilere dağıtılacak.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz