Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GENÇ ABTTF, YEN’E ÜYELİK BAŞVURUSUNDA BULUNDU

GENÇ ABTTF, YEN’E ÜYELİK BAŞVURUSUNDA BULUNDU

17
0

Genç ABTTF, Avrupa Azınlıkları Gençliği’ne (YEN) üyelik başvurusunda bulundu. 12 Aralık 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 16. Dönem Yönetim Kurulu’nun kararı ile kurulan Genç ABTTF, 26 Haziran 2011 tarihli Genç ABTTF I. Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimlerin ardından gerekli hazırlıkları tamamlayıp YEN’e üyelik için başvurdu.

 

YEN, 19 ülkeden 36 gençlik örgütünü aynı çatı altında topluyor

 

Batı Trakya Türk Azınlığı’na üye gençlerin demokratik hak ve özgürlükler mücadelesine aktif şekilde katılmalarını sağlamak amacı ile ABTTF Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Genç ABTTF, kurulduğu ilk günden beri Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) tarafından düzenlenen toplantılara katılarak Avrupa’nın diğer azınlıkları ile iletişim içerisinde oldu. 1984 yılında azınlıkların kültürlerinin, dillerinin ve haklarının korunması ve geliştirilmesi amacı ile kurulan, bugün 19 ülkeden 36 kuruluşun üye olduğu YEN, Avrupa’nın ulusal azınlıklarına üye gençleri aynı çatı altında birleştiriyor. Gençlik örgütleri arasında dinamik bir iletişim ağı kurmayı amaçlayan YEN, Paskalya Seminerleri, Gençlik Liderlik Seminerleri ve Avrupa’nın Sesleri başta olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinliklerde gençleri bir araya getirerek farklı alanlarda bilgi ve deneyim kazanmalarına olanak sağlıyor.

 

Genç ABTTF I. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan seçilen Fatma Reşit, ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi ve sonrasında Genç ABTTF Başkanı olarak görev yaptığı dönemde YEN tarafından düzenlenen etkinliklere ABTTF adına katılarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil etti.  İlk olarak 26 Temmuz-2 Ağustos 2009 tarihlerinde Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) üyesi Frysk Uluslararası Kontakt (FYK) tarafından Hollanda’nın Frizye (Frysian) bölgesinde düzenlenen „Azınlıklar ve Pazarlama” temalı Yaz Değişim Programı’na katılan Fatma Reşit,  24-30 Ağustos 2009 tarihlerinde yine YEN tarafından Strazburg kentinde düzenlenen “Eski ve Yeni Azınlıklar” konulu seminere katıldı. Genç ABTTF’nin kurulması ile birlikte Genç ABTTF, ilk uluslararası etkinlik olarak 27 Mart-2 Nisan 2010 tarihlerinde Makedonya’nın Ohrid kentinde düzenlenen Avrupa Azınlıkları Gençliği’nin (YEN) Yıllık Kongresi ve Paskalya Semineri’ne katıldı. Son olarak Genç ABTTF, 16-22 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenen YEN Paskalya Semineri’ne katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz