Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FÜRTH/NÜRNBERG DERNEĞİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

FÜRTH/NÜRNBERG DERNEĞİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

20
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan’ın 2. gününde, 21 Temmuz’da iftar yemeği düzenledi. Fürth ve Nürnberg çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerini biraraya getiren iftara yaklaşık yüz kişi katıldı. İftara Fürth Belediyesi Yabancılar Dairesi Başkanı Fr. Kruse ve asistanı Hr. Saar da katıldı.

 

İftar yemeğinde Dernek Başkanı Ergün Sadullah, tüm misafirleri selamladı. Daha sonra sözü alan Fürth Belediyesi Yabancılar Dairesi Başkanı Fr. Kruse, tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Fr. Kruse, Fürth Belediyesi olarak derneklerin bu ve benzeri çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Fürth/Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği bu etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Fr. Kruse, gelecekte düzenlenecek diğer etkinliklerde de Fürth/Nürnberg derneğinin yanında olacaklarını ifade etti.

 

Dernek Başkanı Ergün Sadullah tarafından karşılanan iftarda dernek üyelerinin eşlerinin hazırladığı yemekler hep birlikte yendi. Oldukça neşeli bir ortamda geçen iftar yemeğinde Nürnberg – Fürth ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar birbirleriyle muhabbet ederek hasret giderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz