Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EĞİTİM BAKANLIĞINDAN AZINLIK KONULARINDA İKİ YENİ ATAMA

EĞİTİM BAKANLIĞINDAN AZINLIK KONULARINDA İKİ YENİ ATAMA

11
0

Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı, uzun bir aradan sonra yeni Dinişleri Genel Sekreteri ile Kültürlerarası Eğitimden Sorumlu Özel Sekreterini atadığını açıkladı.

Atanmalarının imzalanmasıyla birlikte yeni Dinişleri Genel Sekreteri Yorgos Kalatzis olurken, Kültürlerarası Eğitimden Sorumlu Özel Sekreterliğe ise Athina Linou getirildi.

Eğitim Bakanlığı 2004 yılından bu yana atama yapmadığı Dinişleri Genel Sekreterliği’ne, tam 7 yıl sonra atama yaparak bölümü yeniden aktif hâle getirdi.

Yorgos Kalatzis’in üstlendiği Dinişleri Genel Sekreteri, Ortodoks Hristiyanların yanı sıra, Yunanistan’daki tek resmî azınlık statüsüne sahip Batı Trakya’daki Müslümanların cami ve diğer dinî sorunlarıyla ilgilenecek. Kalatzis ayrıca göçmen Müslümanların Atina ve ülkenin diğer şehirlerindeki ibadethaneleri ve dini konularıyla ilgilenecek.

“Trakya’daki Müslüman Azınlığı” ile ilgili doktorası bulunan Kalatzis’in, yine Batı Trakya ile ilgili azınlık eğitim politikasını içeren çeşitli makaleleri bulunuyor.

Thalia Dranoga’nın yerine atanan Athina Linou ise bakanlığın azınlık eğitimini de içeren kültürlerarası eğitimden sorumlu yeni özel sekreter oldu. Linou’nun da Batı Trakya’daki toplumsal konularla ilgili çalışmaları bulunuyor.

Athina Linou kimdir?

Atina Linou, Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Fakültesi mezunudur.

Linou, Mayo Tıp Fakültesi’nde, Minessota Kamu Sağlığı Fakültesi’nde, Case Western Reserve Üniversitesi’nde ve Cyprus International Institute for the Environment and Public Health in association with Harvard School of Public Health’de dersler vermiştir.

1982 yılından beri Atina Tıp Fakültesi’nde görev yapan Linou, 2004 yılında Profesör unvanını almıştır. 1991 yılından bu yana sivil toplum kuruluşu “Önlem Alma, Çevresel ve Mesleki Tıp Enstitüsü Prolepsis’in” başkanlık görevini yürütmektedir.

Athina Linou, çevresel ve meslekî sağlık alanında ve çeşitli beslenme konularındaki uzmanlıkları dışında, eğitimde eşitlik ve azınlıklar, göçmenler ve mülteciler gibi hassas gruplara eşit şartların sunulması, korunmaları ve hizmetlere erişim imkânı sağlanması gibi konularla da ilgilenmiştir.

Batı Trakya, Halkidiki, Oinofita ve Milos gibi öze toplumsal ve sağlık sorunları olan bölgelerde birçok araştırma amaçlı ve toplumsal faaliyette bulunmuştur.  Uyuşturucu madde, cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar ve sigara konuları da ilgi alanları dâhilindedir.

Başta İtalya, Almanya, İngiltere ve Fransa olmak üzere, birçok Avrupa üniversitesi ile ortak çalışmalara imza atmıştır. Lübnan halkının ve Gazzeli çocukların desteklenmesi amacıyla iki büyük insanî yarım kampanyası düzenlemiştir.

“Ağır ve Sağlıksız Meslekler Komisyonu”, “İlaç Fiyatları Komisyonu” ve “Ulusal Yunan Beslenme Komisyonu” gibi komisyonlarda başkanlık görevi yapan Linou, ayrıca Ulusal İlaç Örgütü başkan yardımcılığı görevinin yanı sıra, üniversite eğitimi konusundaki “Ulusal Eğitim Şurası” üyesi olmuştur.

80’den fazla makalesi Yunanca ve yabancı dergilerde yayınlanmıştır, ayrıca Yunanca ve yabancı dilde birçok kitabı yayınlanmıştır.

Azınlıkça Online®

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz