Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİNİN BAZI ÖNERİLERİ GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ’NİN GİRİŞİMCİLİK PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

“EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİNİN BAZI ÖNERİLERİ GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ’NİN GİRİŞİMCİLİK PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

15
0

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi 8 Aralık 2011 tarihinde yapılan Gümülcine Belediye meclis toplantısında 2012-2014 yılları Girişimcilik programı ile belediyenin 2012 yılı teknik programının görüşüldüğünü bildirdi.

Gümülcine Belediyesi’nde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi’nin Girişimcilik programına dahil edilmek üzere hazırlamış olduğu ve 22 Ağustos 2011 tarihinde Belediye Başkanına sunduğu önerilerin bir bölümünün programa dahil edildiği 2 Aralık tarihinde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı tarafından açıklandı.

Bazı önerilerinin programa dahil edilmesinin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Bizler 22 Ağustos tarihinde liste üyeleri olarak gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından Gümülcine Belediye Başkanına Girişimcilik programına dahil edilmek üzere önerilerimizi sunmuştuk. Girişimcilik programına meclisteki tüm muhalefet listelerinden öneri istenmesine rağmen, sadece “Eşitliğe İlk Adım” Listesi çalışmasını tamamlayıp belediye başkanına sunmuştur. Bu önerilerimizden pek çoğunun programa dahil edilmesi bizleri memnun etmiştir. Girişimcilik programının düzenlenmesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesinin de katkısının bulunması bizleri gururlandırmaktadır. Öte yandan, 2012-2014 Yılları Girişimcilik programını onaylamış olmamıza rağmen, önerilerimizin takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

 

Geçen hafta Gümülcine Belediye meclisinde görüşülen Strateji belirleme programının ve yine 8 Aralık tarihinde görüşülen Girişimcilik programının bölge açısından uzun vadeli hedefler olduğunu vurgulayan Sibel Mustafaoğlu, belediye yönetimin daha kısa zamanda gerçekleşmesi mümkün olan hedefler de belirlemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Sibel Mustafaoğlu, “Mevcut ekonomik imkânlar doğrultusunda önemli olan kısa vadeli birkaç hedef seçip teknik programa ve yıllık bütçeye dâhil edilmelisidir. Teknik programda böyle hedefler maalesef görmedim. Hedefler arasında alışılmış rutin hizmetler dışında kalkınmaya yönelik herhangi bir proje bulunmuyor. Bu sebeplerden dolayı da “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak teknik programı onaylamamış bulunmaktayız.” diye konuştu.

 

Öte yandan Gümülcine Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği son toplantıda sunduğu önerilerde sadece azınlık sorunlarını dile getirdiği iddiasıyla ana muhalefet listesi üyesi Kostas Nalbantis tarafından “ırkçı” olarak nitelendirilen Başkan Sibel Mustafaoğlu, Kostas Nalbantis’e “Bizler sorunları dile getirdik diye mi, ırkçı olduk?” sorusuyla cevap verdi.

Mustafaoğlu, “Sizler yıllardır yönetimde olmanıza rağmen bunlara çözüm getirmediniz. Başka mahalleler ve köyler kalkınırken bu bölgelerde asfalt, altyapı, okul bile olmadı. 50 yıl geride kaldılar. Bu ayırımcılığı yapan asıl sizler ırkçısınız. Ayrıca “Eşitliğe İlk Adım” Listesi’nin faaliyetlerini basından takip etmiş olsaydınız, bizlerin çeşitli konularla ilgilendiğimizi görürdünüz. Seçim öncesi yaptığınız küçük işler önemli değil. Vatandaş sürekli ve devamlı hizmeti hak ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Meclis toplantısında söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa da, Kostas Nalbantis’e hitap ederek, Sibel Mustafaoğlu’na ırkçı demekle hata ettiğini dile getirdi.

 

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi’nin seçildiği ilk günden itibaren doğru olanları desteklediğini ve yanlış olan işlere de karşı geldiğinin altını çizen Sibel Mustafaoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Girişimcilik programına bir kısım önerilerimizin dahil edilmesini Gümülcine Belediyesi’nde yapmış olduğumuz yoğun çalışmaların bir semeresi olduğunu düşünüyorum. Bizler çalışmalarımıza aynı doğrultuda devam edeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz