Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİ: “DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM!!!”

“EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİ: “DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM!!!”

11
0

Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine’de tarihi Eski Cami önünde bulunan büfenin kaldırılmasıyla ilgili belediye Meclis toplantısında görüşülen konu üzerine bir kez daha söz alarak büfenin derhal kaldırılmasını talep etti. Mustafaoğlu, “dükkan sahiplerine saygımız sonsuzdur. Ekonomik çıkmaz içinde bulunan esnafa zarar verilmesini asla kabul etmeyiz. Arzumuz iki toplantı sonrasında bu konunun en nihayet sonuçlanmasıdır. Umarız yine dokuz yıl beklemeyiz. Bizler bu davayı sonuçlandırana dek mücadeleye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz” açıklamasına yer verdi.

 

Basın Açıklaması

 

9 Mayıs 2012 tarihinde Gümülcine Belediye Meclisi toplanmıştır. İlk gündem maddesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesinin seçildiği günden itibaren defalarca görüşülmesini talep ettiği tarihi Eski Cami önünde bulunan büfenin kaldırılmasıyla ilgili olmuştur.

Gümülcine’de bulunan ve Evliya Çelebiye göre 1608-1609 yılları arasında inşa edilmiş olan Eski Cami’nin görüntüsünü kapatacak şekilde çok yakın mesafeye bir büfe yerleştirilmiş bulunmaktadır. Ayrıca cami içindeki Osmanlı yapımı çeşme yıkılmış, büfe yanına ve yol üzerine hiçbir zaman su akmamış bir ucube çeşme yerleştirilmiştir. Ön cephesinde ise taksi durağı bulunmaktadır.

2004 yılında o dönemin belediye meclisi tarafından büfenin kaldırılmasıyla ilgili meclis kararı alınmış fakat uygulanmamıştır

17-02-2011 tarihinde ilk kez “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Belediye Başkanına hitaben göndermiş olduğu yazıda büfenin ve mevcut çeşmenin kaldırılmasını talep etmiştir.

15 ay sonra gündeme gelen konu 9 Mayıs tarihli meclis toplantısı esnasında görüşülmüştür.

Gergin anlar yaşanan meclis toplantısıyla ilgili konuşan Başkan Sibel Mustafaoğlu sözlerine, “ milliyetçi muhalefet Listesi Başkanı Dapergolas’ın konuya tepki göstermesi bizim açımızdan beklenir bir harekettir. Ancak buna benzer seslerin diğer meclis üyeleri tarafından da söylenmiş olması bizleri üzmüştür” diye başladı.

Mustafaoğlu, ”Eski Cami önündeki büfenin kimseyi rahatsız etmediği, bizlerin ve Milletvekilimiz Ahmet Hacıosman’ın kullandığı ifadelerin “komik“ ve yersiz bulunması, dini inançlarımıza karşı bir saygısızlıktır. “Eşitliğe İlk Adım” Listesi defalarca yazılı ve sözlü olarak büfede uygunsuz dergilerin ve alkollü içeceklerin satıldığını ve bunun dinimizde günah olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca tarihi Eski Caminin eşsiz güzelliğe sahip olan bir Cami olduğunu ve bunun turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. 9 Mayıs toplantısında da bunları tekrarlamış bulunmaktayız”, ifadelerine yer verdi.

Mustafaoğlu ayrıca, ” Dapergolas Eski Camide çeşitli “karanlık işlerin” döndüğünü ima ederek, bizleri aslı olmayan uygunsuz ifadelerle suçlaması demokratik inanç özgürlüğüne aykırı bir davranış olduğunu düşünüyorum” , diye ekledi.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi üyeleri, Dapergolas sözlerini geri almadığı takdirde salonu terk edeceklerini belirtince, Belediye Başkanı olaya müdahale etmesi sonucu, Dapergolas sözleriyle Sibel Mustafaoğlu’nu ve Koray Hasan’ı kast etmediğini açıklamak zorunda kalmıştır.    

Belediye yönetimi tarafından belirlenen yeni yerin arkasında bulunan dükkan sahiplerinin itirazı üzerine, konu yeni bir yer belirlemek suretiyle iki toplantı sonrasında tekrar görüşülmek üzere ertelenmiştir.

Mustafaoğlu, ”dükkan sahiplerine saygımız sonsuzdur. Ekonomik çıkmaz içinde bulunan esnafa zarar verilmesini asla kabul etmeyiz. Arzumuz iki toplantı sonrasında bu konunun en nihayet sonuçlanmasıdır. Umarız yine dokuz yıl beklemeyiz. Bizler bu davayı sonuçlandırana dek mücadeleye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz” açıklamasına yer verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz