Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ERDOĞAN, KATAR’DA YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS İLE GÖRÜŞTÜ

ERDOĞAN, KATAR’DA YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS İLE GÖRÜŞTÜ

15
0

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile biraraya geldi. 
Başbakan Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında ikili görüşmelerde bulundu.
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim bin Cabir es-Sani ve Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani ile Katar Emiri’nin sarayı Emir-i Diwan’daki görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, konakladığı otele geçti.
Erdoğan, burada ülkesine yatırımcı çekmek için Katar’da bulunan Yunanistan Başbakanı Samaras ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’da hazır bulundu.


Görüşmede Başbakan Erdoğan’ın Samaras’a Batı Trakya Türklerinin ibadet özgürlüklerine, vakıf kurmalarına, gayrimenkul edinmelerine yönelik uygulanan kısıtlayıcı tedbirler ile Türk azınlığa 240 din öğretmeninin atanmasına dair yasa konusunda da tavsiyede bulunduğu öğrenildi.

Görüşme sonrası Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, “Yunanistan Başbakanı ile Batı Trakya’daki sorunları ele aldık. Atina’daki caminin parlamentodan geçtiğini bize söylediler. Kendisine Siz yapmak zorunda değilsiniz. Bunu biz de yapabiliriz’ dedik. ‘Yeter ki Atina’ya gelen Müslümanların ibadet edecekleri yer bulabilsinler’ dedik. Sayın Samaras da olumlu tavır gösterdi.”

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz