Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİMAR PARTİSİ GENEL MERKEZİ İŞGAL EDİLDİ

DİMAR PARTİSİ GENEL MERKEZİ İŞGAL EDİLDİ

11
0

Koalisyon hükümeti ortaklarından Demokratik Sol Parti’nin (DİMAR) Atina’daki merkez bürosu bir grup gösterici tarafından işgal edildi.

Sabah saatlerinde DİMAR’ın, Agiu Konstandinu caddesindeki genel merkezinin bulunduğu binanın önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, binanın giriş kapısına kilit vurarak pankart astı.

Atina’da, kendilerini anarşist olarak tanımlayan grupların Eksarhia semtinde işgal altında bulundurduğu “Villa Amaliya”ya polisin yaptığı müdahaleyi protesto eden göstericiler, olay yerine gelen polis tarafından uzaklaştırılırken bazı kişiler gözaltına alındı.

Daha sonra kent meydanındaki Maliye Bakanlığı önünde toplanarak pankart açan göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, “dağılın” uyarısına taş ve su şişeleriyle karşılık veren yaklaşık 200 kişilik grubu dağıtmak için ses bombası kullandı.

Bu arada, sabah saatlerinde Eksarhia semtindeki “Villa Amaliya”yı yeniden işgal etmek isteyen anarşist gruplarla polis arasında arbede yaşandığı bildirildi. Olaylarda 100’ün üzerinde göstericinin gözaltına alındığı belirtildi.

Atina’da, bir süre önce Eksarhia semtinde “Villa Amaliya” olarak bilinen ve kullanılmayan durumdaki eski bir binayı işgal eden anarşist gruplar polis tarafından uzaklaştırılmıştı. Binada arama yapan polis çok sayıda molotofkokteyli ve çeşitli saldırı aletleri ele geçirmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz