Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DIŞİŞLERİ BAKANI KOCİAS’TAN TRAKYA’YI KURTARMA PLANI!

DIŞİŞLERİ BAKANI KOCİAS’TAN TRAKYA’YI KURTARMA PLANI!

25
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’tan Trakya’yı kurtarma planı.

BİRLİK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın Trakya’yı Türkiye’den kurtarmak üzere ekonomik kalkınmayı teşvik etmenin başlatılması için bir plan üzerinde çalıştığı ve dün akşam üzeri de Dışişleri Bakanlığı’nda diğer Bakanların da katılımıyla geniş bir toplantı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığın elinde var olan verilere göre, Trakya’nın ekonomik durgunluğunun Türkiye’ye bölgede “müdahale zemini” hazırladığı, İskeçe ve Gümülcine’de hizmet veren Ziraat Bankası’nın iki şubesinin bulunması Türkiye’nin bölgede yayılmacı politikasına “kolay av” imkanı sağladığı ifade belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, Trakya’da görülen sosyal gerilemenin, özellikle ılımlı Müslümanların dahi bölgeyi terketmeye sebep olduğu belirtiliyor.

Toplantı sonrasında elde edilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Kocias’ın Trakya’nın kalkınmasında jestratejik konumunun ortaya çıkarılması için enerji, taşımacılık ve eğitim ağlarının güçlendirilmesine vurgu yaptığı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Kocias’ın başkanlığında yapılan toplantıya İçişleri Bakanı Kurublis, Eğitim Bakanı Filis, Vatandaşı Koruma Bakanı Vekili Toskas, Ekonomi, Turizm ve Kalkınma Bakanı Stathakis, Tarım Kalkınma Bakanı Vekili Bolaris, içişleri Bakanı Yardımcısı Balafas ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Paraskevopulos katıldı.     

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz