Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Dendias İle Birlikte Deprem Bölgesini Ziyaret Edebiliriz”

“Dendias İle Birlikte Deprem Bölgesini Ziyaret Edebiliriz”

1
0

“Sayın Dendias ile Vilnius’daki görüşmemiz çok samimiydi, çok rahat, çok güzel bir ortamda geçti.“

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, A Haber ve Sabah Gazetesi’nin sorularını cevapladı. Bakan Güler, Türkiye’nin bölgede faliyetleri ile ilgili değerlendirdiği son gelişmelerin yanısıra Yunanistan ile de ilişkilere değindi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler şunları kaydetti:

“Yunanistan ile Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinden sonra pozitif bir döneme girdik. Bunu da sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlar da gösteriyorlar. Özellikle depremde Yunanistan’ın bize yardımları sonra Yunanistan’daki o üzücü tren kazası ve bizim yaptıklarımız. Daha sonra Rodos’taki yangına 2 uçak gönderdik. Bunlar olumlu havayı geliştiriyor.

Güven Arttırıcı önlemler (bilinen sorunlara dokunmadan iki toplumu, iki silahlı kuvvetleri birbirine yakınlaştırmak için alınması gereken tedbirler) kapsamında Harp Okulları arasında sportif etkinlikler gibi bazı faaliyetlere başlama konusunda iki taraf da olumlu düşünüyor. Bunu 2024’te uygulamaya başlayabiliriz.

Yunanistan Savunma Bakanı deprem bölgesini gezmek istediğini ifade etti. Onunla Ağustos sonrası deprem bölgesini ziyaret edebiliriz.

Sayın Dendias ile Vilnius’daki görüşmemiz çok samimiydi, çok rahat, çok güzel bir ortamda geçti.“

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz