Ana Sayfa Ελληνικά Νέα «Μπορεί μαζί με τον Δένδια να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή»

«Μπορεί μαζί με τον Δένδια να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή»

0
0

Εγκάρδια, χαλαρή και καλή χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια στο Βίλνιους και αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ομόλογός του εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, επίσκεψη η οποία μπορεί να γίνει μετά τον Αύγουστο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και την εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «εισήλθαμε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα μετά τις συναντήσεις του προέδρου μας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή της».

«Το δείχνουν και οι ίδιοι (σ.σ. η Ελλάδα), συνέχισε, αναφέροντας τη βοήθεια της Ελλάδας στους σεισμούς και στη συνέχεια οι θετικές ενέργειες της Τουρκίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις πυρκαγιές.

«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή. Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή μαζί του μετά τον Αύγουστο» δήλωσε.

Ανέφερε μάλιστα ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «οι δύο πλευρές είναι θετικές στην έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών. Μπορούμε να αρχίσουμε να το υλοποιούμε αυτό το 2024».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz