Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEMİRTAŞ LOZAN MÜBADİLLERİ DERNEĞİ BALKAN TURUNA ÇIKTI

DEMİRTAŞ LOZAN MÜBADİLLERİ DERNEĞİ BALKAN TURUNA ÇIKTI

14
0

Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği Balkan turuna çıktı.

Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği Balkan turuna çıktı. Dernek Başkanı Ali Kömürcü başkanlığında, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Nizamettin Kayar, işadamı sanayici Muhsin Ener ve de yaklaşık 30 kişilik heyet ilk önce Batı Trakya’ya gelerek Gümülcine’ye uğradı. Gümülcine’de ilk önce Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret eden heyet üyeleri Müftülük çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Ziyaretle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Müftü İbrahim Şerif şunları dile getirdi. “Geçmişte bu toprakları terketmiş insanların atalarının, dedelerinin mutlaka bir kuşak öteden ataları bu topraklarda yatıyor. Onlara bir Fatiha okumak için bulundukları köylere, her ne kadar belli olmasa da, bizim inancımıza göre oraları ziyaret edildiği zaman oralarda mehfum olan insanlar kendi nesillerini toprağın altında olsalar dahi görmekteler. Ben diyorum ki, yüz yıl önce bu toprakları şöyle veya böyle terketmiş olan insanların torunları veya çocukları lütfen gelsinler atalarını mezarda da olsa ziyaret etsinler.”

BAŞKONSOLOSLUĞU ZİYARET    

Daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na geçen heyet üyeleri Muavin Konsoloslar Murat Ertaş ve Adnan Öztürk tarafından karşılandı. Karşılıklı sohbetin ardından bu ziyaretin anısına hediye takdimi yapıldı ve heyet buradan Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne oradan da iskeçe’ye hareket ederek İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti.

Batı Trakya’daki ziyaretlerini bugün tamamlayacak olan heyet üyeleri sırasıyla Kavala, Drama ve Selanik’i ziyeret edecek. Bu bölgelerden göç eden dedelerinin köylerini ziyaret ederek, mezarları kaybolmuş olsa da ruhlarına birer Fatiha okuyacaklar.  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x32gvsa_demirtas-lozan-mubadilleri-muftu-ibrahim-serif-ziyareti_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz