Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DELAVEKURAS: “KIBRIS’A ORTAKLAŞA BİR ZİYARET İÇİN TÜRK ASKERİNİN ADA’DAN ÇEKİLMESİ ÖN KOŞUL”

DELAVEKURAS: “KIBRIS’A ORTAKLAŞA BİR ZİYARET İÇİN TÜRK ASKERİNİN ADA’DAN ÇEKİLMESİ ÖN KOŞUL”

22
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, “Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlarının Kıbrıs’a ortaklaşa bir ziyaret gerçekleştirmeleri için, önce Türk askerinin Ada’dan çekilmesi gerektiğini” söyledi.

Delavekuras, gazetecilerin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlarının Kıbrıs’ı ortaklaşa ziyaret etmeleri konusundaki açıklamasıyla ilgili soruları üzerine, “Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças’a Türk tarafınca böyle bir teklifin hiçbir zaman ve hiçbir şekilde dile getirilmediğini, dolayısıyla Yunan tarafının bununla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıtı bulunmadığını” belirtti.

Delavekuras, açıklamasında şunları kaydetti:

“Her halükarda, böyle bir ziyaret için, uluslararası toplumun bildiği gibi, varlığı Kıbrıs sorununun özünü oluşturan Türk ordusunun geri çekilmesi ön koşul olacaktı. Sorunun tüm Kıbrıslıların çıkarına olacak çözümü sadece Türk işgal kuvvetlerinin geri çekilmesiyle mümkün olacaktır. Bu hedef için mücadele ediyoruz ve bir kez daha Türk yönetimini de tüm güçleriyle ve yapıcı bir şekilde bu çabaya katkı sağlamaya çağırıyoruz.”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Today’s Zaman gazetesine yaptığı açıklamada, Yunanlı mevkidaşı Druças ile birlikte Kıbrıs’ta her iki tarafa ortaklaşa bir ziyaret gerçekleştirmelerinin Ada’daki sorunun çözümüne önemli katkı sağlayacağını belirtmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz