Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEDEAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI LAMBAKİS İLGİNÇ AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEME OTURDU

DEDEAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI LAMBAKİS İLGİNÇ AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEME OTURDU

18
0

Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmayla şimşekleri üzerine çekti. Lambakis’in konuşmasında söyledikleri tüm Yunan medyasında geniş yankı buldu. Lambakis Batı Trakya’nın geçmiş tarihinden, coğrafi yapısından ve bağımsızlığından bahsetti. Ancak konuşmasında söyledikleri aşırı tepki toplayınca daha sonra bir televizyon programında yaptığı açıklamada, bu konuşmayı Evros bölgesine dikkat çekmek için yaptığını ifade ettiği belirtiliyor.

 

Lambakis şu sözleri sarfetmişti:

“Trakya iki Kıta arasında bulunuyor. Trakya aynı zamanda farklı kültürlerin var olduğu iki ülkenin arasında bulunuyor. Atina’nın kalbi Trakya’da bulunmaktadır, ki bu çok tehlikeli jeostratejik bir konumda olduğu için değil, fakat iki medeniyetin, iki kıtanın ve iki devletin arasında olduğu içindir. Trakya’nın bağımsız bir devlet olabilmesi için gerekli özellikler vardır, ki bu haritada da böyledir. Yunanistan’ın bu bölgesi bağımsız bir devlet için gerekli olan kalkınma özelliklerini yerine getirebilir. Siz Atina’da oturanlar Trakya’yı ve tüm Evros’u mültecilerin toplama kampı yapmayı düşünüyorsunuz. Yunanistan’ın çok değerli bir parçasını Trakya’yı, Evros’u kaybedeceksiniz. Bu Trakya biz zamanlar İstanbul’dan Münih’e kadar uzanıyordu. Bugün üç şehir ve üç ilde büzülmüş kalmış. Tabii ki bunu bir tehtid olarak algılamayın. Bu Trakya’yı haritada görürseniz, bağımsız bir varlık gibi, bir bütün olarak göreceksiniz. Birçok alanda siyasi anlamda, ekonomik bağımsızlığı ve siyasi hissi olabilir. Eğer oturur ve tümünü bir bir analiz edersek zannedersem birileri eminim ki ürkecek.

 

Lambakis bir televizyon kanalında sözlerine açıklık getirdi ve “Trakya’yı ben bağımsız yapacağım demedim. Bu ekonomik esaret tehlikesi ile olabilir. Atina Trakya’yı terk ettiği sürece, Trakya üzerine çullanmak isteyenler bunu da yapacaktır” dediği belirtiliyor.

 

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=25462&Itemid=131

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz